Här kommer ett tips till musiker, dansband, artister m.f.l!

Pelle Aldestams idé ska rädda musik-Sverige! Organisationen Svensk Live står bakom detta.

Förbudet mot sammankomster över 50 personer är naturligtvis en katastrof för musikbranschen. Support Your Artist 2020 är ett samarbete mellan Only Live, branschorganisationen Svensk Live, de stora bokningsbolagen och biljettföretaget Nortic.

Support Your Artist 2020 är tänkt att stötta alla aktörer som är inblandade i den svenska livescenen. Musikfans kan köpa produkterna på Support Your Artists hemsida och överskottet delas sedan solidariskt mellan artisten och de olika aktörerna som är knutna till artisten. På det sättet får även arrangörer, bokningsbolag och leverantörer stöd.
Istället för att köpa biljetter till livespelningar kan musikfans stötta sina favoritartister och hela branschen genom att köpa speciellt framtagen merchandise. Köparen väljer vilken artist de vill supporta och överskottet fördelas sedan mellan aktörerna kopplade till den artisten. Svensk Live sprider kampanjen tillsammans med sina medlemmar och fördelar överskottet till arrangörer. 
Överskottet fördelas så här:

25% artist
25% artistens bokningsbolag
25% arrangörer (fördelas av Svensk Live)
25% ljud- och ljusleverantörer

Fans kan alltså välja att rikta sitt stöd direkt till en artist och samtidigt stödja de andra aktörerna som gör livemusiken möjlig. Svensk Live tar emot försäljningsstatistik per artist och kommer löpande att redovisa hur det går för kampanjen.
Man mailar sitt namn/band/ till info@supportyourartist.se har man bokningsbolag skall det vara med. Sedan marknadsför man via sina kanaler. Ber sina följare/fans att klicka i artistens namn. Allt överskott går då till artist/bolag. Detta fördelas solidariskt mellan alla inblandade i produktionen.

www.supportyourartist.se

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter