Guns Rosor bjöd på en underbar danshelg i Finland

i helgen som gick som var jag över till Finland för ett reportage om dom unga musikerna i dansbandet Guns Rosor från Österbotten. Senast var för cirka 1,5 år sedan och det var hög tid att sprida deras musik på nytt och hjälpa grabbarna att nå ut till än mer människor samt arrangörer. Guns Rosor består av 5 unga grabbar som är 18, 19, 20 samt 21 år och bandet har funnits i cirka 7 år. Killarna började spela som 13 åringar. Den första danskvällen var i fredags i Jugendsalen i Jakobstad och det blev en helt underbar kväll med gott om folk på plats och stämningen kunde knappast bli bättre. Killarna gör det otroligt bra och brinner verkligen till 100% för att spela dansmusik och roa samt glädja människor. Att dom sedan klär sig i röda smoking och absolut inte saken sämre och det gillas såklart av dansarna. Fin service på detta mysiga ställen med god fika och ett proffsigt arrangemang. Denna danskväll varade i 4 timmar men kunde lika gärna pågått ett tag till då dansarna bara ville ha mer av Guns Rosors dansmusik. Vi befinner oss alltså i Österbotten och efter att denna spelning var över så var det dags att rodda ner allt och åka hemåt för att sova några timmar innan resan skulle gå vidare mot Kvevlax där lördagskvällens dans skulle vara. Väl framme på plats så var det fullt ös med att fixa och packa upp samt att jag innan dansen drog igång skulle filma killarna med min HD kamera och 2 av dessa filmer kan ni se längre ner här på sidan. Ytterligare 3 filmer kommer innan veckan är över och dessa hamnar på Dansbandssidans Youtubekanal. Även denna kväll kom med bra med folk med en blandad publik och det är givetvis alltid extra trevligt när det yngre publiken går ut på dans. Gott fika och kaffe bjöd arrangören på samt att det även här var ett proffsigt arrangemang av högsta klass med fin service. Jag blev under denna helg imponerad över hur snyggt och rent killarna spelar samt att som bjuder på sig själva med ett leende. Dessa grabbar har verkligen framtiden för sig och jag tror att killarna kommer gå långt och då menar jag väldigt långt. Mitt mål är att få killarna till Sverige, Norge och Danmark, det är inte bara jag som önskar detta utan många med mig. Om man läser alla kommentarer som vält in på mina sociala medier i helgen så råder det ingen tvekan på att Guns Rosor är populära. Jag kan inte mer än att säga tusen tack till killarna i Guns Rosor att ni bjöd över mig till Finland samt för fint boende och god mat under helgen. Jag hoppas vi ses igen och jag kommer givetvis att hjälpa er än mer framöver för att sprida erat budskap samt eran musik. Bandet  spelar 100% "Live".
/ Christian på Dansbandssidan.com 


Bandet består av: 

  • Herman Hagnäs 21 år - Sång / Laulu, Saxofon / Saksofoni, Gitarr / Kitara
  • Herman Nyqvist 18 år  - Trummor 
  • Holger Lund 19 år - Solo & Komp-Gitarr / Kitara, Keyboard, Stämsång
  • Robin Grankvist 20 år - Keyboard, Dragspel / Haitari, Stämsång 
  • Joel Åman 20 år - Bas / Basso, Sång / Laulu, Percussion


Historia/Fakta:

Guns Rosor är ett ungt men moget dansband med rötterna i Karlebynejden. Bandet Guns Rosor bildades under ett musikläger i Kronoby i början av juni 2013. Dom erbjuder danspubliken varierande dansmusik på svenska, finska, engelska och ibland t.o.m. på spanska. På deras repertoar har dom ett brett sortiment av olika dansstilar, allt från vanlig dansbandsmusik, valser och tangon till latinamerikanska rytmer såsom rumba, samba och cha-cha-cha. Med deras röda kostymer och deras mångsidiga repertoar gör grabbarna er danskväll lyckad! 
 
Följa killarna via Facebook, Instagram samt hemsidan. Ni kan även lyssna på deras musik via Spotify samt genom olika Youtubefilmer. 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter