Kaj Andersson har över 2500 LP skivor med dansbandsmusik 

Kaj Andersson är en trogen dansare och bor i Skåne, han började att dansa redan när han var 4 år och fick följa med mor och far ut på dans. Han lyssnar på dansbandsmusik varje dag och det är en tillfredsställelse berättar han. Kaj har besökt ett 40-tal dansställen genom åren. Han berättade att entrén första gången han var på dans kostade 25:-. Jag passade på att ställa lite frågor till Kaj som ni kan läsa lite längre ner på sidan. Samt ta en av en bråkdel av alla vinylskivor och cd-skivor. I 4 timmar var Dansbandssidan.com på plats och kunde stannat säkerligen 24 timmar till för att gå igenom hans enorma samling. Tack till Kaj för att jag fick komma på reportage. / Christian på Dansbandssidan.com 

Hur kommer det sig att du har så många LP skivor? Det är ett stort intresse att samla.
 
När började du att samla på dessa LP plattor? Redan på 60-talet började min samling.

Vilken eller vilka är dina favoriter om du fick välja bland dessa 2500? Lasse Stefanz (Spelmansminnen) Vikingarna (Albatross) Matz Rogerz (Live från Birka Paradise) Flamingokvintetten (LP skiva nr 3) Sweedz (Deras senaste) Thorleifs (En dag i juni) m.f.l 

Samlar du på något mer förutom LP skivor? Jajamensan cd skivor. 

Hur ofta går du ut på dans och hur ser du på dansbands branschen idag gämnfört 80 & 90-talet? Jag går ut på dans 2-3 gånger i veckan. Jätte stor skillnad nu emot förr i tiden, mindre dansställen och längre att köra, plus att publiken sviker arrangörerna. Vad tror du om dansbandsbranschen om 10 år? Jag hoppas att det vänder och att fler går ut på dans, dans är den bästa motionen och gemenskapen.


Alla bilder är tagna av Dansbandssidan.com 

Kaj och under åren samlat ihop en mängd LP-Skivor med Flamingokvintetten

En hel del av Lasse stefanz LP-Skivor i Kajs samling

Detta är bara en bråkdel av alla cd-skivor som Kaj har i sin samling

Kajs samling av Thorleifs på LP-skivor

Kajs samling av Vikingarnas LP-Skivor

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter