Carisma bjöd på en ljuvlig kväll på Scandic Waskia

I lördags den 7:e december var det återigen dags att göra ett reportage om dansbandet Carisma från Finland. Jag har gjort 2 reportage tidigare men senast var för något år sedan. Bandet bjöd över mig för att jag ska kunna förmedla deras musik och sprida deras budskap. Dagen för mig startade 06.00 då jag lämnade Skåne för vidare färd mot Kastrup och flyg till Helsingfors, efter ett kort uppehåll gick sedan resan vidare med nästa flyg till Vasa där killarna i bandet hämtade upp mig för en liten kaffepaus innan resen slutligen gick till Scandic Waskia där kvällens dans skulle äga rum. Eftersom bandet redan hade en spelning på samma ställe i torsdags så var allt redan uppbackat och riggat, då kunde vi helt fokusera på soundcheck inför mina filmer som jag skulle filma under kvällen. Innan dansen drog igång bjöd killarna på en god middag och vi kunde umgås lite och snackade om deras 2 nya medlemmar i bandet sedan 1 år tillbaka, Franz Nyman: Började i Carisma i januari 2019. Spelat med olika band sedan unga år. Bl.a. Pampas, Guldkustbandet och Sirocco. Spelade tillsammans med Mats och Fredrik i Guldkustabandet i slutet av 90-talet. Fredrik Lönnqvist: Började som vikarie i Carisma hösten 2018 och blev ordinarie medlem i januari 2019.Spelat trummor i allt från rock/partyband till dansband, bl.a. Pampas, Guldkustbandet, Tommys, No Big Deal m.fl. 

När väl klockan slog 21.30 Finsk tid så drog kvällens dans igång och dansarna fanns på plats och golvet blev fullt av dansande fötter. Samtidigt la jag 100% fokus på att ta bilder och att filma under kvällen samt snacka med följare till Dansbandssidan som var på plats denna kväll. En ljuvlig kväll med underbar musik ifrån detta band som ALDRIG får komma till Sverige och spela. Varför? För att bokningsbolag och andra inte vågar att satsa och det är sorgligt och rent ut sagt tråkigt. Jag ska iallafall göra vad jag kan för att förmedla bandet runt om i Norden. Presterar man och levererar såsom Carisma gör så anser jag och många med mig att dom borde fått chansen på fler dansställen. Franz som sjunger dom flesta låtarna gör det väldigt bra och med en behaglig sångröst som verkligen går hem hos publiken. Frej Högdahl har ett speciellt sound i sin gitarr som lyfter upp låtarna och man njuter av detta sound helt enkelt. Bandet överlag är ett komplett dansband som ger 100% och bjuder på sig själva på scen. Jag kan inte mer än att säga att denna danskväll var 100% lyckad och jag vill verkligen rekommendera er alla att gå ut på dans till Carisma.

Tusen tack för denna gång killar. / Christian på Dansbandssidan.com

En härlig melodi från kvällen den 7/12 - 2019 med Carisma

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter