Ny julmusik med Prebens Pågar & Perikles 15:e November

Låten "Det är Tomten" (Must Be Santa) är en julsång skriven av Hal Moore och Bill Fredericks med svensk text av Bosse Nilsson. Låten släpptes först 1960 av Mitch Miller en version av Tommy Steele nådde nr 4 på UK Singles Chart. Till julen 2009 släppte BOB DYLAN låten på sin skiva "Christmas in the Heart". Bosse i PREBENS PÅGAR köpte skivan 2009 och har funderat på ifall det fanns en svensk text till låten. Nu i höstas kollade detta upp detta och då det inte fanns någon, så ansökte han om att få skriva en. Den texten blev godkänd och den svenska versionen heter "Det är Tomten". "Det är Tomten" är nu inspelad med Prebens Pågar som också bjöd in PERIKLES. Så leadsången delas nu mellan Johan Jonven i Prebens P. och Lars "Lunkan" Lundgren i Perikles. Perikles tyckte att låten var så pass bra att de undrade ifall inte de också kunde få släppa en version. Så detta år släpper Landskrona baserade skivbolaget Melody Records "Det är Tomten" med både Prebens Pågar & Perikles. På Prebens Pågar skiva finns även låten "Välkommen hem till Jul" en original låt skriven av Bosse Nilsson. Skivan kommer den 15 november.

På Perikles skiva så finns alltså "bara" låten "Det är Tomten" och deras skiva kommer att heta "God Jul önskar Perikles och Prebens Pågar" (dvs deras bandnamn först)

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter