Livet på turné med dansbandet Jive

Den 9:e september tog jag tåget från Skåne upp mot Stockholm för att göra reportage om dansbandet Jive under 2 dagar på fartyget M/S Birka Stockholm. Väl framme vid kajen 14.15 så klev jag ombord på deras turnébuss där jag blev väl omhändertagen och fick dessutom en kopp kaffe av killarna. Vi hann med att snacka en stund om vad som komma skall samt gå igenom vad dom ville ha hjälp med vid utlastningen. När klockan slog 15.00 hade vi fått upp alla instrument och övriga grejor ombord på fartyget. Därefter väntade soundcheck, killarna delade scen med grabbarna i Lövgrens och detta samarbete var klockrent. Klockan 16.30 då vi var färdiga med allt gick vi och avnjöt flygande Jacob med potatismos i mässen och därefter en kopp kaffe. Sen väntade en kort paus för killarna innan det var dags för att ta på sig scenkläder och dra igång kvällens dans med start 20.00. Denna första danskväll fanns det cirka 750 passagerare ombord och alla njöt av fin musik från bägge banden som verkligen levererade och ljudet inne i danslokalen var enormt bra. Dansbandet Jive kommer från Sundsvall och bildades 2002, det är verkligen rutinerade musiker som kan sin sak och det är en fröjd att lyssna och umgås med bandet. Tony Ljungström som tidigare var sångare i dansbandet Black Jack har varit med grabbarna i ett antal spelningar för att avlasta Torbjörn på sång, bandet har haft väldigt många spelningar på senare tid. Tony levererar fortfarande imponerande bra med sin sång och visst fick man höra dom klassiska låtarna såsom "Inatt, Inatt" samt Corrina Corrina. Första danskvällen blev en underbar kväll som skulle toppas inför tisdagen då det väntade runt 900 passagerare för ännu en kryssning med det fantastiska fartyget M/S Birka Stockholm. På detta fartyg trivs man väldigt bra och här känner man sig faktiskt alltid välkommen i form av trevlig besättning, god mat och fin underhållning. Jag vill även passa på att lyfta på hatten och tacka både Lövgrens och Jive för all fin reklam ni gjorde för min hemsida under dessa kryssningar inför alla passagerarna. För att sammanfatta dessa kryssningar så vill jag göra det med orden, fantastiskt, ljuvligt och helt underbart. Tusen tack till dansbandet Jive för att jag vill hänga med er och göra reportage. Vi har haft det så trevligt och jag är tacksam. Tack även till Lövgrens och Birka Cruises. på Dansbandssidan på Facebook finns en mängd filmer från dessa dagar med härlig musik. / Christian på Dansbandssidan.com

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter