Tommys gjorde succé på sin Sverigeturné

Fredagen den 19/7 begav jag mig med tåg/buss mot Broby i Skåne för att kliva ombord på Tommys turnébuss & reportage i dagarna 2. Första stopp blev hos Dane Stråhed på Tydingesjöns camping. Vädret var underbart och campingen var fullsatt med glada gäster. Vi blev väl omhändertagna med god fika samt kaffe och efter att alla instrument, högtalare m.m fanns på plats så var det dax för killarna att köra soundcheck och därefter fixa iordning sig inför dansen som började 20.00. Jag fick aldrig någon siffra på hur mycket folk som var på plats men minst 250 personer hade kommit och alla var otroligt nöjda med grabbarna leverans och Tom Käldström på sång fick ta emot så mycket härliga ord om hans sångröst och spelglädje. Under denna turné fanns även "Nicke" med som är Toms son, han gästspelade på dragspel och körsång som ni kan se på ett antal bilder nedanför. Underbar kille som förhoppningsvis tar över Tommys en vacker dag. Kaj Enholm fick även komma upp på scen och gästspela på saxofon i 2 låtar tillsammans med Tom Käldström. Kaj har tidigare spelat med ett par olika dansband och det var väldigt skoj att se dom 2 spela tillsammans. Kvällens på Tydingesjön blev helt enkelt underbar. Det var även första gången som Tommys spelade här och Danne Stråhed var väldigt nöjd med bandet som kommer tillbaka nästa år. Efter att vi packat ihop och var färdiga i Broby begav vi oss omgående mot Dansbandsveckan i Malung dit vi ankom runt 11.30. Vädret här var också underbart och denna dag skulle bli något utöver det vanliga. Förutom att Tommys delade scen med dom härliga killarna i Chiquita så fanns även Vikingarna, Sannex, Blender, Lövgrens, Donnez, Fernandoz m.f.l på plats denna sista avslutningsdag på Dansbandsveckan. 6231 människor fanns på plats denna fredag och under hela veckan kom 41289 människor till Grönlandsparken för att dansa och roa sig. Tommys har jag som ni alla vet gjort ett antal reportage om sedan jag drog igång med hemsidan, deras succé är ett faktum och bandet spelar mer eller mindre på heltid och dom har fått väldigt många spelningar i Sverige som glädjer många men även bandet själva. Det är mycket hårt jobb som ligger bakom detta samt att killarna levererar och imponerar. Tom Käldström på sång tillhör topp 5 av sångare i denna bransch och han håller fruktansvärt hög klass, inte bara med sången utan han spelar även saxofon, dragspel & gitarr. Denna lördag och avslutning på Dansbandsveckan blev helt underbar och vilken succé. Jag kan inte mer än att lyfta på hatten och tacka killarna att jag fick åka med er 2 dagar för att sprida eran musik och glädje. Nedanför kan ni ta del av en låt från Tydingesjön och fler filmer kommer ut under kvällen på min Youtubekanal samt via Facebooksidan. Tack för denna gång Tommys och alla andra jag träffat under dessa dagar. / Christian på Dansbandssidan.com 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter