Dansbandet Oddez från dom värmländska skogarna 

Oddez är ett Dansband från södra Värmland.
Egentligen så är väl Fredrik Dalslänningen i bandet då han är uppvuxen i Åmål.
Medlemmarna i bandet heter Oddmund Iversby, eller Odde som alla säger samt Fredrik Johansson. Eftersom dom i grunden är en duo som vet om att det faktiskt behövs en trio som minst på många ställen så har dom en trummis som ställer upp när det behövs. Asbjörn Iversby heter han och är bror till Odde. Den verkliga musikern i bandet är ju Odde. Han har en historia bakom sig som omfamnar så mycket så här får jag ju skriva en bok för att få med allt säger Fredrik. Han har spelat i en massa olika band inom olika genrer där han har varvat mellan olika instrument.

Om jag ska beskriva Odde som musiker som jag känner honom så är han den där som bara kan via sin känsla och sitt gehör. Får han för sig att lära sig något så är han envis nog att göra det! Han har kapellmästarerollen i bandet och ansvarar för inspelning, producering och mixning. Körsång är ju även det som sätter lite prägel på vårt sound och Odde kan ju hitta stämmor på vad som helst närsomhelst
Har själv lärt mig otroligt mycket av att lyssna när han lägger andra och
tredjestämma på våra inspelningar. Att jag skriver av respekt för Odde och hans kunskap och rutin inom musik är ju för han är min läromästare och gode vän!
Vi träffades av en slump för 12-13 år sedan. Fredrik var då med i ett annat band och som om det var meningen så hamnade jag på en inbjudning och middag hemma hos Odde. Följ med på vår resa genom att följa oss på Facebook, länken hittar ni här nedanför. 

Följ Oddez via deras Facebooksida här!

Vi hoppas verkligen att vi ses därute snart! Sköt om er så länge!
/ODDEZ

Lite bilder nedanför när bandet repar

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter