En danshelg i Örebro blev till en härlig dansfest

Det var första gången Föreningen Folkets Park i Örebro arrangerade en Dansfestival tillsammans med Dermot Clemenger. 2 dagar där dansen stod i fokus med 15 olika danser inom flera stillar. Detta på Brunnsparken i Örebro där Mannerz i fredags bjöd upp till dans och Donnez i lördags. Utöver allt detta så erbjöds det föreläsningar, matupplevelser och god dryck. Mannerz är ett ungt och modernt dansband som leverade mycket bra med Linn Gustafsson på sång, mycket behaglig sångröst som fick diverse lovord av folk på plats och även följare till Dansbandssidan. Fredagen bjöd helt enkelt på grymt bra dansmusik och härlig stämning. Under lördagen var jag på plats från 11.00-00.30 med undantag 1 timme för att ladda om kameran och fixa mig inför kvällen. På dagen var det olika kurser i bland annat Jive & Folkdans och vädret visade sig från sin bästa sida denna dag. Förutsättningarna kunde helt enkelt inte bli bättre. Dermot Clemenger som är känd från bland annat Let’s Dance är en underbar lärare i dessa kurser och väldigt tydlig. Jag snackade med många kursdeltagare under lördagen som var oerhört nöjda med dessa kurser. På eftermiddagen fick man även lyssna på Åsa Karlström som är en känd låtskrivare, hon berättade om sitt liv som inte varit så lätt för att komma dit hon är idag. En väldigt fin föreläsning men även känslosam. Donnez bjöd på 2 låtar under denna timme och detta var imponerande vackert. Sussie Nordström sjöng 4 fantastiska melodier och inte ett öga tort. PJ Samuelsson spelade vackert på klaviatur när Sussie sjöng. Under eftermiddagen bjöds det även på Folkdans utomhus i strålande solsken och detta är verkligen en härlig dans där dansarna har så vackra folkdräkter på sig. När klockan väl slog 20.00 var det så dax för dansandet Donnez att dra igång kvällens dans som lockade runt 500 dansare. Kvällen var som alla andra kvällar med Donnez - helt perfekt och vilken leverans samt tillskott med den nya medlemmen Andreas Andersson på bas. Härlig variation på låtarna och alla som fanns på plats njöt verkligen av kvällen. Jag vill passa på att rikta ett stort tack till Dermot Clemenger, Brunsparken samt till Donnez, Mannerz och alla andra som på något sätt var delaktiga i denna ljuvliga Dansfestival i dansens tecken. / Christian på Dansbandssidan.com

Ta del av en mängd bilder nedanför från den gågna helgen.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter