Sandins bjöd på en härlig kväll på Brändan i Malmö

Dansbandet Sandins från Värmland & Karlstad gästade igår Brändan som ligger i Malmö Folkets Park, där var det säsongspremiär för danserna, inräknat igår så erbjuder Brändan 5 danskvällar under våren/sommaren. Förväntningarna var höga och denna dag var väldigt speciell för mig då jag aldrig tidigare gjort ett reportage om Sandins, men så äntligen var dagen kommen. Bandet hämtade upp mig i Lund och efter en stund ankom vi Malmö där vi blev väl omhändertagna av arrangören med gott kaffe och fin service. Efter att bandet hade riggat klart och soundcheckat så var det dax för kvällens dans att dra igång 19.00. Kessy är som sagt sångerska i bandet och hon trivs verkligen med sitt jobb och det ser man och hör man på lång väg. Vilken energi och glädje från denna tjej som dessutom sjunger underbart fint. Det är svårt att stå still helt enkelt och man njuter av tonerna. Framtiden för Kessy som sångerska är solklar och här finns en lysande stjärna. Bandet har ochså ett musikaliskt geni med namn Kenneth Herrgård som många kanske känner igen från dansbanden Fernandoz & Cavalkad. Kenneth imponerar på saxofon, dragspel och keyboard och dessutom har han en väldigt fin sångröst. Johnny som spelar bas är och kapellmästare i Sandins är väldigt mån om orkestern och det ser man inte minst på sammanhållningen och allt utåt vad det gäller bandet. Mattias har jag träffat nån gång tidigare då han spelade med Drifters, men numera är han trummis och sjunger även i Sandins och det gör han väldigt bra samt med ett fint sound på trummorna. Denna kväll var verkligen värd varenda minut och alla som var på plats hade väldigt trevligt och njöt av denna danskväll. Vill man lyssna mer på bandet utöver dom filmerna jag lagt ut på Facebook så kan man söka på Spotify och där kan ni höra på deras nya skiva från 2019 med namnet "Sandins Live" en kanon bra skiva rakt igenom med underbara låtar och en bra mix av lugna och snabba låtar. Ett stort tack även för kanon service av arrangören på Brändan, vilken fantastisk fika i pausen samt gott kaffe kvällen rakt igenom. Denna kväll var på alla sätt en underbar kväll och jag vill rikta ett stort tack till Sandins för att jag vill göra ett reportage om er. Jag hoppas en vacker dag att ni som dansband vinner ett pris för den leverans och kvalitet som ni levererar. / Christian på Dansbandssidan.com

Sandins består av 4 medlemmar och bandet firar under hösten 2019 35 år.

  • Johnny Sandin spelar Bas - Kapellmästare
  • Kessy Iker Sångerska - varit med i bandet i 6 år
  • Kenneth Herrgård - Spelar Saxofon, dragspel, keyboard samt sjunger.
  • Mattias Berghorn spelar trummor samt sjunger

Sandins har en bred repertoar vilket gör att de passar en blandad publik.
- På köpet får du dessutom äkta spelglädje ifrån Värmland!

Besök deras Facebooksida genom att klicka här!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter