Titanix hyllar Thorleifs med låten - Thorleifs Saxofoner

Den 12:e april släpptes låten "Thorleifs Saxofoner" med dansbandet Titanix och Thorleif Torstensson. Titanix är dansbandet från Valdemarsvik och att Thorleifs är en orkester som ligger bandet varmt om hjärtat är inte svårt att räkna ut. Man valde förra året att börja planera för denna låt och såhär i efterhand kan man minst sagt säga att låten är och blev en succé som kommer bli en dansbandsdänga som får en att inte kunna sitta still. Thorleif Torstensson är en stor legend som fortfarande är oerhört populär, inte så konstigt med över 50 i Thorleifs mellan åren (1962–2012). Jag har själv träffat Thorleif ett antal gånger dom senaste åren och visst finns trycket och soundet kvar i hans saxofon och det kan man minst sagt höra i låten. Jerry och Stefan har komponerat och Maria sjunger om hur hon träffar sin kille till tonerna av Thorleifs saxofoner. Thorleif själv är med och spelar saxofon och lägger sin klassiska stämsång i refrängerna. Dansbandet Titanix är oerhört rutinerade med 40år ute på turné. Bandet gick 1997 och 2001 till final i svenska dansbandsmästerskapen, och slutade tvåa i Dansbandskampen 2009. 2013 vann Titanix Dansbandspriset 2013, en årlig tävling som går in på sitt 8:e år under 2019. Jerry och Stefan har komponerat och Maria sjunger om hur hon träffar sin kille till tonerna av Thorleifs saxofoner. Thorleif själv är med och spelar saxofon och lägger sin klassiska stämsång i refrängerna.

Betyg på låten "Thorleifs Saxofoner" 5/5 

Här har Titanix tillsammans med Thorleif Torstensson gjort ett mästerverk med högsta leverans. Det går verkligen att koppla samman låten med både Thorleifs & Titanix. Soundet är unikt och påminner mycket om Thorleifs och Maria Rolfs sångröst är unik och väldigt behaglig att lyssna på. Jag har redan lyssnat på låten 15 gånger och den har hamnat på diverse spellistor redan och kommer bli vårens och sommarens stora hit enligt min uppfattning. / Christian på Dansbandsssidan.com


Lyssna på låten genom att klicka här!

Foto tillhör Titanix
Foto tillhör Titanix

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter