Lasse Stefanz gör sin krogshowsdebut 13–14 september på Kajskjul 8

För över femtio år sedan gjorde Lasse Stefanz sin allra första spelning, i en bingolokal. Efter tusentals spelningar på landets alla dansbanor, 56 studioalbum, grammisar, melodifestivaler och konserter gör de sin krogshowsdebut. Den 13–14 september står de på scen. På Kajskjul 8 nere i Göteborgs hamn.

Lasse Stefanz musikaliska framgångssaga började med repetitioner i hönshuset hemma i Gärds Köpinge och det första framträdandet en bingoafton i Ringelund för femtiotvå år sedan. Nu har bandet tagit sin hyllade konserthusföreställning till krogscenen. Med showen bjuder de på en lång rad av sina mest älskade låtar tillsammans med nostalgiska filmklipp och en odyssé över bandets skiftande klädstil. Har man spelat in 56 originalalbum, belönats med grammisar och många andra utmärkelser så finns det en hel del att berätta. Det blir en fint komponerad kväll med klassiker och en del oväntade musikval ur en katalog som omfattar närmare 700 låtar inspirerade av country, blues, visor och rimmen i gamla skillingtryck.

- Det här ska bli en fantastisk utmaning. Vi har med gott resultat gjort konserthusturné det senaste året, med sittande publik som lyssnar på våra låtar. Krogshow är nåt helt nytt för oss och nu får vi skruva konceptet lite till, det känns spännande. Säger Olle Jönsson

Radio- och tv-profilen Thomas Deutgen som har följt bandet under många år samtalar med bandet mellan låtarna: -Lasse Stefanz har något extra. Ibland är det svårt att sätta fingret på vad det är. Sången, rytmen, låtvalet, spelstilen. Eller helt enkelt att de är äkta, menar Thomas.Efter 76 varv runt jorden i sin turnébuss ser de verkligen fram emot att få berätta om de första ljuva åren, de första femtiotvå.

- Lasse Stefanz har ju publik i flera generationer vilket är väldigt häftigt. En institution som idag är legendarisk efter över 50 år på turné. Nu ges möjligheten att ihop med en god middag få höra alla hits kombinerat med mängder av turnéminnen, jag lovar att det blir minnesvärda kvällar. Säger Thomas Deutgen

Biljetterna är släppta via www.kajskjul8.se, telefon 031-10 75 50 eller mail: bokning@kajskjul8.se”Exclusive – De första ljuva åren” den 13–14 september 2019.

FOTOGRAF TOMMY HOLL, WERECKI PR
FOTOGRAF TOMMY HOLL, WERECKI PR
FOTOGRAF TOMMY HOLL, WERECKI PR
FOTOGRAF TOMMY HOLL, WERECKI PR

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter