Dessa dansband spelar på Liseberg säsongen 2019

Sommaren på Polketten bjuder som vanligt på danskvällar, gratis pensionärsdans och kurser i salsa och bugg. Totalt blir det 32 dansbandskvällar på dansbanan i Hamnområdet och först ut är Drifters som inleder säsongen fredag den 3 maj.
Dansbanan Polketten på Liseberg ligger belägen i mitten av Hamnområdet med nära till vattnet samt ett flertal restauranger och uteserveringar att pusta ut på. I sommar gästas Polketten av populära dansband som Lasse-Stefanz, Larz Kristerz, Flamingokvintetten, Streaplers och Martinez. Hela sommarens program finns här -> www.liseberg.se

I år har stora satsningar gjorts i Hamnområdet och i scenen vid Polketten. Både ljus- och ljudteknik och akustik har förbättrats i byggnaden.

– I år får dansbanden de bästa förutsättningarna för att bjuda upp till dans på Polketten. Det finns dessutom bättre möjligheter att njuta av musiken från en av uteserveringarna om man som jag skulle råka ha två vänsterfötter, säger Johan Gummesson, producent för Polkettens program på Liseberg.

Känner man sig osäker på dansstegen så finns det också möjlighet att lära sig på plats. Varje söndag mellan 2 juni-18 augusti erbjuds danskurser i salsa och bugg på Polketten. Även den återkommande Elvadansen är tillbaka i sommar – varje onsdagsförmiddag lockas stadens pensionärer till lite stillsammare dans tillsammans.

Förra året besöktes Polketten av cirka 35 000 dansglada gäster, vilket var en ökning från tidigare år. Att dansa eller gå danskurs kostar inget extra utan ingår i entrén till nöjesparken. Elvadansarna har även fri entré.

Sommarens program på Polketten

 

  • 11-dans, onsdagsförmiddagar v 22–32.
  • Salsakurs med Adrianas Danshus, söndagar v 22–27
  • Buggkurs med Lena Dansskola, söndagar v 28–33

32 danskvällar, v 17–35. Se hela programmet på liseberg.se.
Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter