Dansbandet Humbles blev varmt mottagna på Törringelund

Låt mig presentera dansbandet Humbles som jag i söndags gjorde ett fullbordat reportage om på anrika Törringelund. Bandet utgår ifrån Linneryd i Småland och bildades 2006. Att framförallt André och Filip valde att satsa på dansbandsmusiken är inte så konstigt med tanke på att deras morfar var en av bröderna i Blom i den välkända Leif Bloms ifrån Växjö. Jag har tidigare träffat Humbles och gjort lite mindre inslag om dom när dom spelat tillsammans med andra dansband på forum eller på Non-Stop spelningar. Men denna gång fick jag lägga 100% fokus på enbart dom. Det var första gången som bandet stod på Törringelunds scen och många var spända av förväntningar under kvällen. Bandet är ett renodlat mogenband som bevarat lite utav Leifs Bloms sound och det går verkligen hem hos dom som är ute och dansar till bandet. Lovord på lovord fick fick man höra ifrån dansarna under kvällen som var helnöjda med musik och leverans. Cornelia (Sångerska) i bandet har en härlig och fin röst och bjuder verkligen på sig själv för att förmedla musiken. Enligt min åsikt så kommer Humbles ha en lysande framtid för sig av många olika anledningar. Medlemmarna har en ung ålder och kan få bandet att växa väldigt snabbt på kort tid, dessutom är musikerna otroligt duktiga på det dom gör. Man satsar dessutom på scenkläder, ny backdropp inom kort och mycket med ljud och annat för att den danskväll ska bli så bra som möjligt. Vad mer kan man begära när man får saxofon, dragspel, skönsång från flera i bandet och en härlig utstrålning. För mig hade det aldrig varit någon tvekan att betala 180:- entré för att få allt detta, jag personligen dansar inte så mycket utan är av den sorten att man måste kunna gå ut på en danskväll och bara njuta av musiken utan att dansa och lägg därtill att jag gärna hade betalt en entré på 250:- för en helkväll. Jag vill rikta ett stort tack till Humbles för en härlig dag/kväll tillsammans med er. Det var verkligen jätte trevligt och ni levererade fantastiskt bra kvällen rakt igenom och detta går att se på alla hundratals kommentarer via mina "Live" filmer på Facebook. / Christian på Dansbandssidan.com


En viktig sak till, jag är heller inte den som inte vågar ge ett nytt band chansen att visa upp sig på ett nytt dansställe. Det är tråkigt i många avseenden att man väljer att åka på dans på ett annat dansställe i närheten istället för att ge ett nytt band chansen att visa upp sig. Detta har jag lagt märke till flera gånger runtom i landet. Men det som varit ljuvligt att se är att en del av dessa dansare till dans 2 eller 3 valt att besöka bandet som valde att inte besöka 1:a gången. För att denna bransch delvis ska hålla sig vid liv så krävs det att man ger nya band chansen.

Följ Humbles via hemsidan här -->> humblesorkester.se eller via deras Facebooksida här -->> Facebook 

Bandet bokas genom www.nojeskallan.se 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter