Donaldz det nya mogenbandet

Dom lämnade gammaldansen bakom sig efter 40 år. Nu satsar dom bara på mogen dansmusik ,samtidigt har dom bytat lite folk. Dan-Christer Carlsson och Roland Gustavsson har spelat både heltid och deltid under åren i en orkester från Smålandsstenar, Chris-Wagners där Donald var med som trummis i 3 år. På detta vis känns dom starka med 2 så rutinerade killar inom denna bransch. Roland spelar solo/komp-gitarr, saxofon och väldigt duktig sångare. Han sjunger en country-låt på deras EP som dom släppt på YouTube och Spotify "Today, Im stardin loving you again",  han blåser dessutom låten "Den gamla Moraklockan". Karl-Gunnar Bengtsson har spelat både modernt och gammaldans sedan 1967. Starten var med ett gäng från Falkenberg/ Halmstad som hette Leif Gerhards. Sedan blev det 1969/1970 Kjell-Inges fram till att det blev separerat och orkestern lades ner 1976. Då blev det nystart i Liljedahls orkester fram till 1983. Då började Kalle i Bernt Espeviks från Varberg, 1988 och till dags datum har Donald och Kalle följts åt till och från. Mest till..

  • Karl-Gunnar spelar solo/komp-gitarr och sjunger.
  • Dan-Christer spelar klaviatur och kör-sång.
  • Christer Bengtsson-Ringdahl är deras trummis som vevar på med glimten i ögat. Han har vart med i lite olika gäng bl a längsta tiden i Mattix orkester. Blev lite delning och Christer började med mej i Robbans 2013. Grabbrna trivs otroligt bra ihop i detta gäng och hoppas nå dansbanorna framigenom .
  • Donald spelar Bas och Sjunger. Donald sjunger 2 av låtarna på deras EP , Vem ska älska dej sen och Det är dej jag tänker på. Uppväxt i Vessigebro ,bredvid Ätrasalen där det var dans med stora orkestrar hela 70-talet. Musiken har alltid legat mej varmt om hjärtat. Började spela på kalas m.m, 1978. Hoppat in i olika orkestrar som vick ,och vart med i lite olika band utöver dom gäng jag själv bildat. Många roliga minnen och år. Men nu brinner jag hårt för DONALDZ…..Det bästa som hänt under åren.Kommande spelningar för Donaldz 

12/4 Gislaved -  22/5 bokskogen Burseryd - 25/5 logdans / knytkalas Toftaholm - 15/6 Folkets park Vetlanda

Hoppas vi ses och hörs! 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter