Dansbandspriset 2019 

Dansbandspriset där publiken röstar på sitt favoritband!

För åttonde gången kommer ”Dansbandspriset” i sommar att delas ut till ett band, som röstas fram av publiken. Priset har sitt ursprung i Dansbandssidan.com medan Ekebofestivalen i Munka Ljungby har varit en samarbetspartner de senaste åren. Det här året kommer Ekebofestivalen att knytas ännu närmare priset. Nytt är också att vinnande band kommer att få en statyett som bevis för sin popularitet.

Dansbandspriset delades ut för första gången 2012.  Det var administratören av Nordens största dansbandssida på sociala medier Christian Andersson, som grundade priset. Första vinnaren var Drifters och senaste vinnaren 2018 var Lasse Stefanz.

20 band kommer att nomineras till Dansbandspriset och röstningen börjar nu på fredag den 15/2 20.00. Nomineringarna släpps nu på torsdag den 14/2. Nomineringarna har gjorts av dels Dansbandssidan.com, dels Ekebofestivalen. Förutsättningen för att bli nominerad är att man är ett dansband som turnerar regelbundet under hela året.

Efter den 14 april kommer de åtta band, som fått flest röster, att gå vidare i en finalomgång. Man kan rösta på dessa band fram tills den 27 maj.
Vinnaren presenteras på Dansbandssidan.com samt i Ekebofestivalens programtidning. Priset delas ut på Ekebofestivalen, som pågår mellan den 4 och 6 juli.
Prispengarna har tagits bort inför det här årets pris. I stället får bandet en Specialdesignad glas statyett som man behåller och kan bevara som minne av att man just det året blev Sveriges mest populära dansband.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter