Dansbandet Blender vinnare av en Grammis

Stort grattis till dansbandet Blender som ikväll vann en Gramis på Grammisgalan för albumet ". Den 36:e upplagan av Grammis ägde ikväll rum på Annexet i Stockholm. 5 dansband var nominerade till priset och dessa var Lasse Stefanz, Casanovas, Blender, Larz Kristerz & Sannex. 

Grammis är Sveriges äldsta och viktigaste musikpris som varje år delar ut priser i olika kategorier. Grammis arrangeras årligen av Ifpi Sverige. Grammis hölls för första gången år 1969 på Berns i Stockholm. Den hade 14 års paus från år 1973 till dess att den återupptogs år 1987 på nytt. 

Grammisstatyetten är tillverkad av Orrefors och formgiven av Efva Attling.
”Empire State Building möter Hötorgsskrapan med musikaliska inslag var min första tanke. Sen kändes det viktigt att stjärnan på priset skulle vara av finaste platina som är det dyraste materialet – den som vinner priset ska känna sig som en stjärna. För kvällen, och för alltid”, säger Efva Attling. Statyetten väger hela 2,2 kg och har utformats för att kunna lyftas med en hand i segergest av vinnaren.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter