Över 800 dansade till Donnez i dagarna 2

Tisdagen den 27/11 begav jag mig till Sundspärlan i Helsingborg för 2 dagars reportage om dom populära grabbarna i dansbandet Donnez. Donnez är ett dansband från Perstorp i Skåne som bildades år 2000. Bandet består idag av bandets kapellmästare Donald Laitila på sång, klaviatur och dragspel, Johan Karlsson på gitarr och sång, Andy Ekenmo på sång och gitarr, Kenneth Marins på trummor och Daniel Högå Thofvesson på saxofon och klaviatur. Kvällen på Sundspärlan blev otroligt trevlig med närmare 450 personer på plats. Grabbarna satsar stenhårt för att leverera härliga låtar under en danskväll och Donne ligger bakom otroligt mycket för att en danskväll ska bli så bra som möjligt samt vad det gäller allt runtomkring. Ett fantastiskt härligt gäng som trivs bra ihop med en stor portion rutin. Nämnas bör att Daniel Putte Högå Thofvesson levererar otroligt och magiskt bra på sin saxofon och det är inte bara jag som säger det utan alla säger detta. Det är helt enkelt ett stort lyft för Donnez med Daniel på Saxofon. Denna kväll gästade även underbarnet Albin Fredriksson Donnez på Saxofon och dragspel. Denna grabb är helt otrolig då han kan spela mellan 10 - 13 olika instrument och han har redan ett stort antal fans runt om i landet. Framtiden för Albin är stenklar och han kommer erövra och nå betydligt större framgånger inom ett par år. Efter denna härliga kväll väntade nerpackning av alla instrument och diverse prylar för att ladda om inför morgondagens reportage på Eringsbodabrunn i Blekinge. Efter en natts sömn i turnébussen och några timmars resväg så kom vi fram till Eringsboda och detta var för mig ett nytt ställe som jag aldrig tidigare besökt. Ett fantastiskt fint dansställe som är bevarat och väl omhändertaget. Efter ett par timmars fix med inpackning och soundcheck så var det dax för kvällens spelning och killarna var på strålande humör och levererade kanon bra dansmusik med start 18.00 och ända fram tills 22.00 med en kortare paus för lite fika med goda mackor och kaffe. Närmare 400 personer hade kommit hit denna kväll, väldigt skoj att så många väljer att gå ut på dans en onsdagkväll och jag hoppas den trenden håller i sig framöver vad det gäller alla dansband som kommer hit. Man vill verkligen bevara ett sådant fint ställe och det kan man endast göra och publiken och dansarna åker ut på dans. Donnez bjuder på en genomtänkt repertoar och har väldigt många låtar i sitt bagage att snurra runt på under en kväll, därför blir det aldrig tjatigt utan man ser istället fram emot nästa låt som komma skall. Jag vill rikta ett stort och varmt tack till Donnez för att jag fick åka med er på 2 dagars reportage. 

Ta del av lite bilder från Sundspärlan och Eringsbodabrunn nedanför. Samt 2 filmer från Sundspärlan. / Christian på Dansbandssidan.com

Ta del av bilder och filmer nedanför från Sundspärlan i Helsingborg samt lite bilder från Eringsbodabrunn. (Livefilmer) filmer finns via Dansbandssidan på Facebook. 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter