Skåningarna bjöd på dans & glädje i dagarna 2

I Lördags åkte Dansbandssidan.com på en 2 dagars turné med dom populära killarna i dansbandet Skåningarna. Första resan gick mot Uppsala och Fyrisk Park. Men innan dess väntade en resa på mellan 6-7 timmar i deras turnébuss. En del av killarna kopplade av i bussen, någon tog sig en tupplur och en av grabbarna körde turnébussen. Själv drack jag kaffe och samtalade lite med chauffören. Det blev ett par stopp på resan för lite lunch samt en bensträckare. Väl på plats i Uppsala väntade jobb med att packa in alla instrument och övrig utrustning inför kvällens dans som drog igång 20.00. Ett väldigt fint dansställe och oerhört stort med plats för över 1500 personer som mest. Denna kväll fanns drygt 300 dansare på plats för att njuta och dansa till Skåningarna som levererade underbar och fin dansmusik. Killarna har gått från klarhet till klarhet och tillhör nu toppen av dom populäraste dansbanden i Norden. Efter en paus på 30 minuter då vi fick lite kaffe och en macka så fortsatte kvällens dans och folk var otroligt nöjda med leverans och att Skåningarna fanns på plats. För att sammanfatta denna kväll så blev den otroligt trevlig och det är skoj att se att så pass många gick ut på dans en lördag. När klockan väl slog 00.00 var det så dax att packa ner allt och köra ut detta till turnébussen, avresa 01.30 mot Skåne och en resa på 8-9 timmar inkl en kort paus för lite nattmat. Törringelund är ett dansställe som jag besökt säkert 50 gånger under mina 7 år som ansvarig för Dansbandssidan och många av er vet redan vilken service samt vilken god mat som Törringe bjuder på, likaså denna söndagen när Skåningarna avnjöt en god buffé tillsammans med mig innan kvällens dans skulle ta fart. Förväntningarna var höga denna kväll, Skåningarna hade sist 321 betalande på Törringelund och detta ville man gärna toppa denna kväll. Visst gjorde man det med över 350 dansare denna eftermiddag/kväll. Det blev alltså nytt säsongsrekord på Törringelund med dessa grabbar på plats som levererar gång på gång och även ändrar lite av sin musik i deras repetoar. Killarna trivs superbra tillsammans i bandet och med den rutin och erfarenhet som dom har ihop så kan det inte annat än bli bra. Kapellmästare Joel trivs med att sjunga och leverera med sin härliga sångröst som dansarna bara avgudar. Roger och Antti får även briljera på sång då och då under kvällen och det är härligt med denna variation inkl körstämmor. Jag vill rikta ett stort tack till Skåningarna för 2 härliga dagar tillsammans med er samt tack till Fyrisk Park och Törringelund. Ta del av lite bilder nedanför från dessa dagar. Via Dansbandssidan på Facebook så kan ni se en mängd "Live" filmer och även lite fler bilder. / Christian på Dansbandssidan.com 

Besök gärna Skåningarnas hemsida som jag byggt åt dom för cirka 2 år sedan - www.Skåningarna.se 

Lite bilder från Fyrisk Park i Uppsala 17/11

Lite bilder från Törringelund 18/11

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter