Succé för Dansgalan på Norvalla i Finland

I lördags den 13:e oktober begav sig Dansbandssidan.com till Finland för kvällens Dansgala på Norrvalla. Denna kväll var det inga mindre än 3 utav dom populäraste Österbottniska dansbanden Tommys, Guns Rosor samt Carisma som skulle stå för musik och underhållning i 5 timmar med runt 800 personer på plats denna kväll. Ett fantastiskt fint ställe där dansgalor passar väldigt bra in. Det gäller att värna och ta hand om dom få Finska dansbanden som finns kvar, dom är inte många och då är jag extra glad att kunna sprida deras musik. I Finland är det alltid mycket folk ute på dans dom gånger som jag har varit på plats på reportage, dansbandsmusik behövs i landet och jag hoppas att tillväxten blir än större än vad den är idag. Tommys har jag träffat på reportage ett antal gånger och spelningarna för bandet i Sverige blir allt fler och fler, jag hoppas att även Guns Rosor och Carisma får chansen att bjuda upp till dans i Sverige eller på olika kryssningsfartyg. Dansgalan på Norrvalla bjöd på fin service och god mat och ett fantastiskt entrépris på endast 200:- för 3 dansband på 5 timmar och inte nog med det, alla som var under 30 år fick komma in gratis och visst kom det en yngre publik till kvällens gala. Jag har inte sett detta så ofta i Sverige men det konceptet kanske man borde prova här också med att bjuda in en yngre publik till dansen. I Sverige benämner man (Mogenband) samt (Modernband) och då kanske det konceptet ej funkar så bra här i Sverige. Bjuder man in alla under 30 på (Modernbanden) så kommer ju inte arrangören få några pengar och troligtvis inte banden heller utan då kanske man borde bjudit in alla 50 plus för fri entré på modernbanden och på mogenbanden bjudit in alla under 30 gratis? Nog om det ville bara nämna detta. Dom unga grabbarna i Guns Rosor fick en väldigt varm kväll inne i restaurangen där dom spelade denna kväll, det var i princip fullsatt hela tiden och killarna levererade som vanligt härlig och mogen dansmusik. Grabbarna är runt 20 år och klär sig i smoking och brinner verkligen för dansmusiken. Jag hoppas innerligt att bandet håller ihop i många år till, för detta kommer ta killarna långt fram med tanke på att det inte finns så många dansband kvar i Finland. Guns Rosor behövs helt enkelt för hela dansbandsbranschen. Tommys är ett dansband som funnits i många år och tillhör dom populäraste banden i Finland genom åren och även nu och spelningarna för bandet i Sverige blir som sagt fler och fler. Väldigt roligt, syftet med reportagen jag gör är att hjälpa dansbandet på ett eller annat sätt och ett av alla sätten kan vara att dom får fler spelningar runt om i Norden och att fler upptäcker deras musik helt enkelt. Återigen en klockren spelning för Tommys och i denna lokal var det väldigt mycket folk även när Carisma spelade. Carisma är ett dansband med 5 medlemmar som bjuder på klassisk mogenmusik blandat med lite snabba låtar, dom gör det väldigt bra och det låter kanonfint om bandet. Carisma spelar inte på heltid men vill såklart få fler spelningar än vad dom redan har inbokat och jag hoppas och tror att deras framgång kommer bli mycket stor inom ett par år. Dom är väldigt populära redan nu och frågan är bara varför inte fler arrangörer har upptäckt detta? Via Dansbandssidan på Facebook kan man ta del av diverse "Live" sändningar från lördagen och sedan tidigare kan man även lyssna på banden via min Youtubekanal (Dansbandssidan) från mina tidigare reportage om banden. Jag vill rikta ett stort och innerligt tack till alla dansband för en otroligt trevlig kväll med väldigt mycket folk på plats. Tack även till kvällens arrangör för en toppen fin Dansgala. Jag hoppas den återkommer tills 2019 igen. / Christian på Dansbandssidan.com

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter