På 48 timmars reportage med dansbandet Jannez från Laxsjö

I tisdags tog jag tåget från Skåne upp till Västerås för att göra reportage om grabbarna i dansbandet Jannez från Laxsjö. 48 timmar med bilder, "Live"filmer och intervjuer var det som gällde för att sprida deras musik och bandet. Grabbarna tog emot mig väl redan från start och under bussfärden från Västerås till kvällens spelställe Oskars Loge / Skultuna Lagårn så blev det lite kaffe i turnébussen och lite gott snack. Äntligen blev det ett riktigt reportage då jag tidigare endast träffat grabbarna på Ekebofestivalen för kortare inslag. På vackra Oskars Loge var det säsongsavslutning för danserna i utomhusladan som flyttar in i Skultuna Lagårn tills nästa dans. Ett mycket vackert ställe som Maria har hand om och som jag även fick träffa för första gången, jag passade givetvis på att intervjua henne och denna film finns på Facebooksidan för er som vill kolla in denna. Jan och Peo har grundat dansbandet Jannez som funnits i hela 42 år och som är ett klassiskt dansband som verkligen sätter dansarna i första hand. Det är imponerande att se hur noga dom är med allt från ljud, ljus, scenkläder till att han oerhörd bra kontakt med sin publik/dansare. Killarna bjuder på sig själva och ger allt på scen i cirka 3,5 timmar. Peo har en speciell och fantastisk sångröst liksom Ola som spelar bas, vilken leverans av dessa killar på sång. Jan är en mycket skicklig gitarrist och en underbar person som verkligen bjuder på leverans. Icke att förglömma den underbara trummisen Togge som sköter snacket mellan låtarna och spelar trummor som om han aldrig gjort något annat. Kombinationen av dessa 4 musiker är oslagbar helt enkelt, dom trivs bra ihop och är ett fantastiskt dansband. Kvällen på Oskars Loge blev helt underbar där arrangören levererade service till 100% med goda humburgare, kaffe och även goda mackor. Dansarna kom och njöt kvällen igenom och applåderna duggade tätt hela kvällen efter varje låt som bandet framförde.


Dag 2 började med kaffe och smörgås innan avresa mot M/S Viking Cinderella för kvällens spelning tillsammans med grabbarna i Voize. När klockan slog 15.30 var det så dax att köra ombord bussen på fartyget för att lasta av allt via hus upp på däck 8. Allt funkade smidigt och helt okej, så soundcheck och riggning fixades på lite mer än 60 minuter. Givetvis hjälpte jag till med diverse saker för att underlätta för grabbarna och för att jag tycker det är skoj att få vara med och se hur det funkar rent tekniskt att lasta in på ett fartyg för en spelning. Innan grabbarna tog en kort paus väntade lite god mat i mässen som bestod av kokt kyckling med pommes och diverse tillbehör. Mycket gott och ma behöver aldrig gå hungrig på Cinderella. Kvällens kryssningsvärdar Per, Nova och Humle är alltid lika trevliga och artiga så fort man träffar dom och det är underbart att se hur dom trivs med sitt jobb för att göra en kryssning till 100 % perfekt. Denna kväll fanns även Tony Irving och Cecilia Ehrlingdanemark på plats för dansuppvisning dom behöver man inte presentera mycket närmare, dom är superproffs och gör otroligt mycket för dansen och även dansbandsbranschen. Jag har ingen direkt siffra på hur många som åkte med på denna kryssning utöver flera hundra personer. Jannez och Voize gjorde denna kryssning till en minnesvärd resa för alla som var på plats och bjöd verkligen upp till dans och glädje. Ta nu del av alla bilder nedanför samt lite filmer. Fler filmer finns på Facebooksidan.

Tusen tack till Jannez för en underbar turné tillsammans med er och tack för att ni bjöd med mig på detta samt tack Jan för din goda pasta med kyckling som du lagade hemma och tog med dig för min skuld, (Omtänksamt) och det är dessa småsaker som gör att man beundrar och gillar Jannez som omtänksamt och härligt dansband.


 

Tusen tack för denna gång Jan, Peo, Togge och Ola. / Christian på Dansbandssidan.com www.Jannez.nu 

2 filmer från Oskars Loge den 18/9 - Filmat av Dansbandssidan.com

Bilder med kameran från Skultuna Lagårn/Oskars Loge

Mobilbilder från M/S Viking Cinderella

Foto:Dansbandssidan.com
Foto:Dansbandssidan.com

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter