Curt Hallqvist’s har i dagarna släppt ny musik på Spotify

Dansbandet Curt Hallqvist’s har släppt sin första låt på Spotify i dagarna och den kan ni lyssna på genom at klicka här. Nedanför kan ni ta del av låten samt lite historik om bandet. Dom finns även på Facebook. / Christian på Dansbandssidan.com 


Deras sångerska med info om texten:
I början på 90 talet skrev Gunilla en låt som hon har haft i huvudet sen dess men ingen har haft lust att hjälpa henne att arra den och den har blivit dissad av flera men hennes kära medmusikanter i Curt Hallqvists har trott på den och underbara Patric Dimander har gjort ett jättefint arr på den och med en superfin slutfinish av Pelle i Per Håkans så är det nu bara slutmixningen kvar. Hon vet flera som går och gnolar på den så Gunilla hoppas att det är fler som kommer att tycka om den.


Historik:
Curt Hallqvist’s startades för 34 år sedan
Och då som rent mogendansband, och spelade helger för hobby, men acclererade ganska snabbt till att bli nånstans mer än deltid dvs. 3-4 spelningar i veckan, och under årens lopp har bandet haft en del medlemmar från kända band, som tex sångare från Simons, keyboardist från Sten Carlsson & salta mandlar mm. Sedan gjorde bandet ett uppehåll och startade heltids dansbandet Makers med Jan Erik Höiland under ett antal år, men kapellmästaren Curt Mikael Hallqvist kände mer att han ville fortsätta med Curt Hallqvist’s som efter en tid med nedgångar av danser valdes att läggas på hyllan ett tag för andra intressen. Men nu sedan några år tillbaks växte intresset på nytt att starta upp orkestern igen, men vägen har inte varit lätt med att få tag på rätt musiker, men nu så är vi i fullgång med rätt sättning och inledningsvis har vi valt att jobba på 3 men en 4:e medlem är inte omöjligt att det blir och musiken blir moget lite modernt, lite country och självklart Bugg, så en bra mix tycker dom att det ska vara. Curt ”Mikael” Hallqvist har tidigare alltid skött bokningar själv, men nu blir dom nog tvungna att se om någon agentur kan ta över den biten då dom inte har den tiden som helgorkester i detta inledningsskede. Bandet släpper nu deras första egna låt på spotify ”Bara om du vill” text av deras Sångerska Gunilla Ståhlberg, Musik deras vår keyboardist Patric Dimander en väldigt fin låt som dom hoppas mycket på.

Curt Hallqvist’s
Sång/Keyboard: Gunilla Ståhlberg
Trummor/sång: Curt ”Mikael” Hallqvist
Keyboard/sång: Patric Dimander

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter