Bennrix & Humbles  bjöd på en underbar kväll på Björka Loge

Igår den 4:e september besökte jag Björka Loge utanför Lund. Det blev en extra insatt spelning för Humbles och Bennrix denna kväll då säsongs dansarna egentligen tog slut förra tisdagen. Björka Loge ville tacka dansarna med 2 band och en låg en entré på 150:-. Ja tyckte detta var kanon bra då jag aldrig gjort ett riktigt reportage om Humbles tidigare. Bennrix skulle egentligen inte haft sin premiärspelning förens i Januari 2019 men dom tackade givetvis jag när Torbjörn Håkansson tillfrågade dom.

Humbles är ett dansband som grundades 2006 som kommer ifrån Linneryd i Småland. Att bröderna Filip och André valde att starta Humbles beror mycket på att deras morfar var en av bröderna Blom i den välkända dansorkestern Leif Bloms ifrån Växjö. Bandet består idag av 5 medlemmar där Cornelia och Filip delar på sången i bandet. Det är en fröjd att se såhär unga musiker brinna för musiken och spinna vindare på arvet från Leifs Bloms orkester. Bandet fick lovord på lovord igår och spelningarna för bandet börja att trilla in i ett högre tempo och det är givetvis väldigt skoj och även ett bevis på att hårt arbete lönar sig. Cornelia sjunger med en vacker stämma och bjuder verkligen på sig själv på scen med en otrolig scennärvaro där hon även har ögonkontakt med dansarna. Det låter helt enkelt kanon bra om Humbles som hela tiden strävar att kunna satsa än mer på på bandet framöver. Framtiden ser ljus ut för Humbles så det är bara att köra på för fullt och jag kommer göra mitt jobb att fortsätta sprida er musik.


Nu till dansbandet Bennrix är dansband som startade 1963 och körde fram till 1999. Igår fanns dessa killar på plats på Björka Loge för att för första gången bjuda upp till dans sedan slutet 1999. Sättningen har fått lite nya medlemmar och 3 av grabbarna kommer från dansbandet Thorens som inte längre finns kvar samt att 2 av killarna kommer från dansbandet Dolbyz. En sak som måste sägas tydligt igen är att bandet fick en förfrågan om att spela redan igår på Björka Loge när man egentligen skulle haft sin start i Januari 2019. Med detta sagt vill jag då säga att det är imponerande hur man fått ihop bandet på så kort tid och levererar härlig och klassisk dansbandsmusik. Grabbarna har otroligt med rutin och spelglädjen lyser igenom. Bennrix fick ta emot lovord igår och att dom levererade bra, man kan se filmer på både Bennrix & Humbles via Facebooksidan (Dansbandssidan.com). Jag kommer även se till att hjälpa Bennrix med PR och reklam för att sprida deras musik än mer och givetvis blir det fler reportage om både Humbles och Bennrix framöver.

Stort tack till Humbles & Bennrix för en härlig kväll på Björka Loge och tack till arrangören för gott fika och kaffe i pausen. 


Humbles: 
Startår: 2006 
Utgångsort: Linneryd 
Övrig fakta: André, Filip och Cornelia är syskon och även barnbarn till Åke Blom som var en av bröderna Blom i dansbandet Leif Bloms ifrån Växjö.


Nya Bennrix startar 2018
Från Karlshamn.
Medlemmar Anders Widerberg, Johnny Tornblad, Torbjörn Jonasson, Jörgen Ingemansson, Robin Kopatsch.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter