Date & Scotts bjöd på en magisk avslutning på HX festivalen 2018

Dansbanden Date & Scotts gästade igår HX festivalen 2018 i Helsingborg. Eftersom jag inte alls har träffat dessa band så ofta så var det aldrig någon tvekan att åka in och filma och ta lite bilder för att sprida deras musik och även få en kort pratsund. Förutsättningarna var perfekta för för denna härliga dag med underbart väder och väldigt mycket folk på plats. Nere vid hamntorget låg denna dansbana precis bredvid Sundsbussarna, ett perfekt ställe enligt mig och många andra som jag snackade med. Tältet där dansbanden spelade tillhörde Sundspärlan som även erbjöd god mat och dryck till bra priser under hela festivalen. Snyggt arrangerat och ett perfekt arrangemang i samarbete med HX festivalen. Nu till dansbanden, vi börjar med dansbandet Date som jag intervjuade en kort sväng vid ankomst till Helsingborg. Ett härligt och trevligt gäng som denna eftermiddag/kväll hade vikarie på klaviatur. Jag blev imponerad av bandet som är sammansvetsat och trivs mycket bra ihop både på scen och utanför. Jan Lindberg som sjunger en del av låtarna gör det imponerande bra och man njuter verkligen till hans härliga stämma under en spelning. Det låter helt enkelt mycket bra om bandet som bjuder både på lugna och snabba bugglåtar. Jag hoppas Date får fler spelningar här nere i Skåne för dessa är väldigt lätträknade och därav har det inte blivit så många reportage om bandet under dessa 7 år med hemsidan. Massa filmer finns via Facebooksidan från gårdagen för er som vill lyssna. Nu till dansbandet Scotts, jag fick en liten kort pratstund med killarna innan dansen drog igång strax efter 20.00. Scotts erbjöd ett enormt tryck på musiken och en enorm spelglädje som publik och dansare bara njöt till. Bandet bjuder på några riktigt smäcktande ballader blandat med ett gäng snabba låtar och det låter fantastiskt fint. Rutinerade musiker liksom Date och dom bjuder verkligen sin publik på precis allt det man önskar när man går ut på en danskväll. Henrik som är sångare i bandet har en enormt fin stämma och det märks på dansgolvet hur folk njuter och trivs. Denna kväll blev helt enkelt underbar och jag vill rikta ett stort tack till Scotts och Date för underbar leverans och jag hoppas vi ses snart igen. Tack även till Sundspärlan och HX festivalen 2018 för en proffsig festival. / Christian på Dansbandssidan.com

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter