En varm sommarkväll med Donnez på Björka Loge

Igår blev det ett reportage om grabbarna i dansbandet Donnez som jag senast träffade en snabbis på Dansbandsveckan i Malung. Väl på plats på Björka Loge passade jag på att överlämna en liten present till årets musiker Donne Laitila, Donne fick ta emot en Guldklave förra söndagen i Malung och nu åker den kalven med i turnébussen med en oerhört glad Donne. Det var en oerhört varm eftermiddag då allt skulle packas upp och fixas inför kvällens dans. Jag passade på att göra ett besök inne i deras turnébuss och denna film kan ni se via Dansbandssidan på Facebook. Jag frågade bland annat hur många spelningar bandet gör om året och just nu ligger det på cirka 170 spelningar, det vill säga i snitt 4 spelningar i veckan. Lägg därtill allt resande och all planering för att detta ska funka. 10.000 mil tror jag bestämt att bandet har åkt det senaste året och då krävs det att man bor bra och sover gott på nätterna. Daniel Putte Högå så heter saxofonisten i Donnez och här har vi ett musikaliskt som mycket väl kan bli nominerad som årets musiker nästa år? Det är bara att gå ut på dans och uppleva spelglädje och leverans från denna speleman. Vad det gäller övriga i bandet så saknas inte rutin och erfarenhet, alla i bandet har spelat dansmusik i många år och det märks att man hittar rätt omgående även om Donnez för några månder sedan bytte några medlemmar. Det låter perfekt och dansfolket gillar det. Skivor säljs i mängder och deras senaste album "Grabben från landet" säljer som smör i solsken. Donne som är maskinen och hjärnan bakom Donnez har många järn i elden och inte nog med att han spelar och delvis sjunger ibland, han gör otroligt mycket jobb hemma i sin studio och hjälper även andra dansband att spela in musik, utöver detta så är det mycket kring bandet rent praktiskt som skall fixas och ordnas för att allt ska rulla på så smidigt som möjligt. Det är imponerande och Donne kan inte vara helt ledig många dagar per år. Jag vill rikta ett stort tack till bandet för en otroligt varm och härlig kväll som lockade ber 400 dansare denna soliga sommar dag. / Christian på Dansbandssidan.com

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter