Dansbandssidan.com på sommarturné med Tommys

I onsdags den 18:e juli åkte jag från Skåne mot Kalix för att kliva ombord på Tommys turnébuss och 5 dagars turné tillsammans med bandet. Detta är inte min första resa med grabbarna utan det har blivit ett antal dom senaste åren och det är alltid lika trevligt att åka med. Vi är ett härligt gäng och har fruktansvärt trevligt tillsammans precis så som det ska vara. Första stopp blev som sagt i Kalix på Folkets Hus. Denna dag var det Sommarfest och Tommys och Arvingarna skulle stå för musiken denna otroligt varma sommarkväll. Vid ankomst var det säkert 35 grader varmt och värmen höll i sig till väldigt sent på natten. Det blev omgående fullt ös med att packa in alla instrument och fixa för kvällens festligheter. När klockan väl slog 20.00 så var Tommys först ut och flera hundra personer hade kommit för att dansa denna varma kväll. Tommys levererar imponerande bra dansmusik som passar alla och även den yngre publiken kom denna kväll och det är väldigt trevligt att se. Fullt ös kvällen rakt igenom med fin stämning och bra leverans från bägge banden. Arvingarna bjöd på blandad dansmusik samt lite mer ös, det gjorde dom till stor förtjusning och bra leverans. En lyckad kväll helt enkelt i Kalix med otroligt trevliga arrangörer. Tidigt på torsdag morgon började resan sakteligen mot Malung och Dansbandsveckan med ett kort stopp i Umeå för att hälsa på grabbarna i dansbandet Jive samt Kurt Sundin (På dans med Kurt). Kurt tog även med oss till Sveriges Television i Umeå för en rundvandring och detta uppskattades enormt mycket. Även i Umeå var det fruktansvärt varmt men ändå passade grabbarna i Tommys på att inhandla lite nya scenkläder inför Malung. När vi väl lämnat Umeå så blev det ett kortare stopp vid 22-tiden för lite middag och då passade jag på att hjälpa till så att grabbarna fick nygjorda hamburgare med ost, bacon och en mängd tillbehör. Fantastiskt gott blev det och givetvis var Tommys supernöjda. Efter detta körde vi en bit innan vi stannade för några timmars sömn. Tidigt på fredag morgon blev det tvätt av bussen samt städning invändigt innan resan mot Malung fortsatte. Vi gjorde ett kort stopp för lunch där vi även träffade på årets dansband Martinez. Väl framme i Malung på fredag kväll så blev det en lugn kväll där vi träffade lite folk från olika dansband samt vänner. Men med tanke på att både Tommys och jag skulle uppträda på lördagen så blev det att gå i säng tidigt för att vara utvilade tills lördagen.

Lördagen 21/7 - Dansbandsveckan Malung

Tommys och jag drog in till Orrskogen och packade upp allt vid 10 tiden samt att vi gjorde soundcheck, snabbt därefter åkte vi sedan vidare till Grönlandsparken där Tommys skulle spela 45 minuter tillsammans med Hans Martin som är grundare av bandet. Det blev en succé med mycket folk och bra leverans trots stekande solsken. Fantastisk stämning och det kan inte bli bättre helt enkelt med sommar, sol och underbar publik. När klockan väl var 16.00 så åkte vi tillbaka till Orrskogen för att färdigställa allt inför kvällens spelning tillsammans med Chiquita. Vi tog en dusch för att sedan avnjuta en god buffé tillsammans. Dansbandsveckan i Malung vet hur man levererar och ger 100% bra service till dansbanden, artister samt gästerna och detta ska framföras både 1 och 2 gånger. Denna kväll var vädret strålande och det var även sista kvällen för denna veckan på Dansbandsveckan. Tommys drog igång dansen 20.00 och sedan varvade banden tillsammans fram tills 01.00. Tommys har fått ett otroligt genomslag i Sverige och spelningarna här blir allt fler och fler, väldigt trevligt och hårt jobb lönar sig samt att bra marknadsföring av Dansbandssidan.com har hjälpt en hel del. Vad det gäller sångaren i Tommys Tom Käldström så har jag sagt detta tidigare och jag gör det igen, det är imponerande leverans på saxofon, gitarr, dragspel och inte minst hans enorma sångröst som återigen blev hyllad av dansarna på plats. En ljuvlig kväll i Malung är nu över och den blev otroligt bra.

Bilder på mitt framträdande med Tommys och min låt "Dags för dans" på bana 1 inför väldigt mycket folk kommer efterhand ut på Facebooksidan samt en film på hela låten. Jag gjorde så gott jag kunde trots några småfel här och där så är jag otroligt nöjd över den respons jag fått.


Tusen tack till Tommys för allt ni gjort för mig under denna resa samt att ni bjöd med mig på detta underbara äventyr. Det har blivit en mängd bilder från start till mål som blandats med härliga filmer via Facebooksidan. Det är en fröjd och ett stort nöje att åka med er på turné och ni är otroligt härliga människor. Jag vet att vi ses snart igen och det ser jag redan framemot. Tack även till Hans Martin för denna gång. 


Tack även till alla dansband, artister och arrangörer jag fått träffa under denna resa samt tack till Dansbandsveckan i Malung för fin service, god mat och ett utomordentligt fint arrangemang. 

/ Christian på Dansbandssidan.com

Övriga bilder med mobilen

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter