Flamingokvintetten bjöd på en härlig danskväll på Gustaf Fröding i Karlstad

Så var det äntligen dax att besöka Gustaf Fröding i Karlstad i fredags för ett reportage om grabbarna i Flamingokvintetten. Jag har aldrig varit på plats på detta trevliga och mysiga ställe som ligger lite utanför centrum. Cirka 14.00 rullade Flamingobussen upp för att lasta av allt inför kvällens spelning och jag dokumenterade givetvis detta samt att jag fick god tid på mig att snacka med dessa legender och ta lite härliga bilder från denna soliga eftermiddag. Vad det gäller rutin för bandet så går det som en dans vad det gäller inpackning samt leverans för att en danskväll ska bli perfekt. Flamingokvintetten bildades 1960 och kvar från denna tid finns Hasse och Dennis som varit med i bandet sedan start och med 58 år på scen. Det är imponerande helt enkelt. Grabbarna tog sig även god tid till att signera diverse instrument och LP skivor som ett par fans hade med sig, dom ger mycket tillbaka dessa underbart trevliga musiker. Denna kväll var det väldigt mycket folk på plats för att dansa och roa sig till bandet som verkligen levererade fantastisk fin dansmusik. Bandet håller still, klass och leverans. Hasse som är sångare i bandet imponerar, det är en fröjd att bara stå och lyssna på hans ljuvliga sångröst som låter likadant sedan starten 1960. Jag frågade bandet om dom tänker köra på tills deras 60 års jubileum om 2 år och fick då svaret att allt beror på hälsa och tillstånd. Grabbarna visade fullt med energi och vartenda öre man betalar i entrépeng får man verkligen tillbaka i form av deras leverans. Gustaf Fröding för övrigt är ett fint och mysigt hotell som levererar fin service och underbart god mat i olika former. Stort tack till Flamingokvintetten samt till Gustaf Fröding för en underbar kväll tillsammans med er. / Christian på Dansbandssidan.com

Ta del av lite bilder nedanför från denna härliga kväll. / Christian 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter