Över 50 danskvällar på Polketten i sommar

Sommaren närmar sig med stormsteg och Liseberg erbjuder en mängd olika dansband och danskvällar. Här nedanför kan ni ta del av lite information om premiären som är nu på lördag samt övrig information. / Christian på Dansbandssidan.com 

Polketten på Liseberg har sedan lång tid tillbaka varit en favorit för dansglada göteborgare. I sommar kommer det över 50 band som bjuder upp till dans på den traditionella dansbanan. Barbados, Streaplers, Wizex och Arvingarna för att nämna några. Hela sommarens program hittar du på Lisebergs hemsida. Årets premiär på Polketten sker redan på lördag 28 april 20.00 när Lasse Stefanz gör entré. Lasse Stefanz har spelat countryinfluerad dansmusik i 50 år. Under den tiden har de släppt lika många fullängdsalbum, varav flera har sålt guld, platina eller dubbel platina. De har haft 37 hits som legat på Svensktoppen - i sammanlagt 319 veckor! De har vunnit grammisar, guldklavar och blivit framröstade till Sveriges populäraste dansband. Samt att de har fått miljoner svenskar att dansa! För den som vill bättra på dansstegen under sommaren bjuds det även på danskurser i bugg och salsa på Polketten. Även den återkommande Elvadansen är tillbaka i sommar – varje onsdagsförmiddag lockas stadens pensionärer till lite stillsammare dans tillsammans.
Förra året besöktes Polketten av cirka 32 000 dansglada gäster, vilket var 2000 mer än 2016.

Det känns kul att kunna erbjuda göteborgarna så många bra danskvällar samt att se att intresset för dans håller i sig, säger Johan Gummesson som är producent för scenprogrammet. Vi har ett väldigt starkt program med många av de allra största dansbanden landet har att erbjuda.

Att dansa, eller gå danskurs, kostar inget extra utan ingår i entrén till nöjesparken. Elvadansarna har även fri entré.

Sommarens program på Polketten i korthet

51 danskvällar, v 17-35
11-dans, onsdagsförmiddagar v 21-32.
Buggkurs med Lena Dansskola, måndagar v 23-32
Salsakurs med Adrianas Danshus, söndagar v 22-32
Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.


Klicka här för att se vilka dansband som bjuder upp till dans under sommaren 2018.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter