En heldag med dansbandstema & författare i Värnamo

Igår den 21:e april blev jag inbjuden av Värnamo kommun genom kulturchefen Lars K. Alkner för ett reportage om "Författare som skriver dansband" på Gummifabriken. Under hela dagen pågick olika aktiviteter och när klockan slog 14.00 var det så dax för coverbandet Banditerna att bjuda upp till dans för funktionsförhindrade. Banditerna spelade i cirka 2 timmar och bjöd på 4 helt nyskrivna och fantastiska dansbandslåtar med texter av författarna Johanna Thydell, Magnus Utvik, Hanna Hallgren och Katarina von Bredow. Musik av prisbelönta kompositören Peter Nord. Stämningen var på topp under hela eftermiddagen och alla som var på plats njöt och trivdes. Det är härligt att kunna se när människor blir glada och sprider glädje av dansbandsmusik. Banditerna är ett coverband med rötterna i Värnamo som spelat tillsammans i tio år på både offentliga och privata tillställningar. Bandmedlemmarna är utbildade på folk- och musikhögskolor runt om i landet och några av dem har spelat med några av Sveriges största artister. Bandet spelar fantastiskt bra och levererar verkligen 100%. När klockan väl blev 16.00 så var det dax för panelsamtal med författarna samt att jag själv blev intervjuad och lämnade en recension av skivan. Lite längre ner på sidan kan ni ta del av dessa intervjuer. Väldigt intressant att lyssna och ta del av allt som berättades under denna stund. Jag är imponerad av författarna, Banditerna samt Peter Nord som gjort ett imponerande bra arbete med skivan som ni kan lyssna på via Spotify. Efter detta väntade en liten paus på ett par timmar innan kvällens dans skulle dra igång med start 21.00. Ett par hundra personer hade kommit för att dansa och roa sig fram tills 01.00. Jag är väldigt tacksam att jag blev inbjuden till detta evenemang och tycker det är härligt när man kan kombinera kultur, dansband och författare, kombinationen blev helt enkelt perfekt liksom hela dagen på Gummifabriken. Vill avsluta med att säga några ord om låtarna på skivan, 4 perfekta dansbandslåtar där man får både snabba och lugna låtar som passar perfekt på dansgolvet till vilken danskväll som helst. Som jag skrev tidigare så kan ni lyssna på dessa i sin helhet via Spotify och då söker ni på (Författare skriver dansband). Stort tack till Lars och Värnamo kommun för att jag fick komma, högsta leverans på service och allt för att man skulle känna sig varmt välkommen. / Christian på Dansbandssidan.com

En intervju med Christian på Dansbandssidan.com om skivan "Författare skriver dansband". Klicka på Fulld HD i filmen för högsta upplösning.

Författare skriver dansband - panelsamtal och recension

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter