Det Norska dansbandet Contrazt bjöd på en fantastisk kväll i Våler

I lördags den 7:e april var det så äntligen dax att göra mitt första reportage i Norge. Dansbandet Contrazt hade bjudit över mig för en heldag tillsammans med dom. Resan började i Lund mot Köpenhamn med flyg vidare mot Oslo där jag sedan blev upphämtad. Väl framme i Våler så började uppladdningen med att fixa i ordning allt inför kvällens festligheter. Bandet hämtade upp mig i sin stora och mäktiga turnébuss för en kortare färd mot kvällens spelplats som heter Nabon. En liten och mysig pub som tar in cirka 250 personer. Väl på plats så var det dax för all inpackning och soundcheck innan Contrazt skulle gå upp på scen runt 22 tiden. Detta gäng är härliga musiker och människor rakt igenom som jag fick lära känna extra bra under kvällen. Vi avnjöt en god middag tillsammans där jag blev väl omhändertagen av både arrangören och Contrazt. Stämningen i Norge är helt fantastisk och det går att se på alla bilder lite längre ner här på sidan. Vilket ös kvällen rakt igenom och vilken scennärvaro från bandet som till 100% bjuder på sig själva. Det är något utöver det vanliga vad det gäller leverans, spelglädje och utstrålning från dessa skickliga musiker. Under kvällen blev även Conny Nordvall avtackad efter 5 år som keyboardist i bandet, det blev en känslig stund för Conny då han har trivts mycket bra i bandet och ser dom som en familj. Låt mig presentera Svein Morten Haugerud som är ny medlem i Contrazt sedan mars månad. En mycket trevlig kille och grymt duktig musiker, han spelar inte bara keyboard utan även dragspel och saxofon och detta gör han imponerande bra helt enkelt. Det känns helt klart som ett lyft med att få in lite saxofon i Contrazt. Vad det gäller populäritet för bandet så råder det ingen tvekan om att dom tillhör toppen av Norsk dansbandsmusik och har fans över hela Norden. Jag har sagt detta tidigare då jag träffat bandet nere på Gran Canaria och stämningen på deras spelningar är otroligt bra. Gro Anita Dybendal som är sångerska i bandet sjunger med en lysande utstrålning och med en fantastisk sångröst, tillsammans med Leif Dybendal som även sjunger en del låtar som blir denna kombination helt oslagbar. Nedanför ser ni 2 filmer från kvällen men bandet har en otrolig bredd på dansbandslåtar som passar alla från ung ålder upp till max ålder. Man blir helt enkelt på gott humör när man är på en spelning med detta härliga band och jag vill verkligen rekommendera er som inte varit på en spelning med bandet att ta chansen nån gång framöver. Ni är varmt välkomna att bjuda upp till dans i Sverige och jag hoppas ni kommer hit mer än till Dansbandsveckan i Malung. Med detta sagt vill jag passa på att tacka Contrazt och kvällens arrangör för en otrolig trevlig kväll. Det var inte helt lätt att jobba på ett sådant litet ställe men trots detta fick jag fram en hel del härliga bilder och filmer. / Christian på Dansbandssidan.com

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter