Dansbandskväll i Värnamo med kända författare

Författare dansbandsdebuterar!

Välkomna till inflyttningsfest den 21/4 för stadsbiblioteket i Värnamo. Det blir dans och dansmusik med kända författare som skrivit 4 av låtarna som dans/cover bandet (Banditerna) kommer att framföra under kvällen.

Fyra helt nyskrivna dansbandslåtar med texter av författarna Johanna Thydell, Magnus Utvik, Hanna Hallgren och Katarina von Bredow. Musik av prisbelönta kompositören Peter Nord. den 21:e april släpps skivan ”Författare skriver dansband: Dramaqueen” i samband med Stadsbibliotekets inflyttningsfest i Gummifabriken i Värnamo.
 
Varför ger Kulturförvaltningen i Värnamo ut en dansbandsskiva? Att vi har fyra modiga och namnkunniga författare från bygden, samtidigt som en av genrens främsta låtskrivare bor i kommunen är en orsak som vore fullt tillräcklig i sig. För visst blir en nyfiken på att höra när författaren och tidigare recensenten i SVT Magnus Utvik tar sig an en riktig dansbandstryckare? Och vad kan Augustvinnaren Johanna Thydell skriva för text till en lite snabbare schlagerdoftande låt? Samtidigt behövde vi ett projekt som kunde förkroppsliga det här med kreativa möten och att alla är välkomna. Under 2018 står nämligen den nya Gummifabriken i Värnamo äntligen färdig. En kreativ mötesplats på nästan 20 000 kvadratmeter där kultur, utbildning och näringsliv samverkar för att skapa utveckling och ett mer attraktivt Värnamo. Det nya Stadsbiblioteket öppnade i mars och lördag 21 april är det dags för bibliotekets inflyttningsfest. Vad passar väl då bättre än att låta dansbandspubliken få möta litteraturen och att låta biblioteksbesökarna få dansa?


Ettreativt möte för alla!
Och vilket resultat det blev! Likt små noveller dansar sig texterna fram mot slutackorden i Banditernas fina inspelningar. Litterär kvalitet utan att ge avkall på danspubliken krav. Får jag lov?


Program i Livesalen 21/4 2018 

20.00 Dörrarna öppnas.
21.00 Banditerna spelar upp till dans!
22.30 Paus
23.00 Banditernas covershow.
01.00 Slut.

Beställ biljett + CD-Skiva med artisterna och hämta ut den på konsertkvällen 21/4.

Fullständiga rättigheter finns under kvällen med både mat och dryck. Dansen är mellan 21.00-01.00.

Köp biljetter här!

OBS! Förköp 100 kr och 120 kr vid dörren.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter