Skåningarna bjöd på en härlig danshelg i Mölndal & Hedemora

I lördags den 17:e mars blev Dansbandssidan.com inbjuden att åka med och göra reportage om dansbandet Skåningarna i dagarna 2. Färden gick från Skåne mot Mölndal och kvällens spelning på Möllan med ett kort stopp för lite middag tillsammans med grabbarna. Väl på plats runt 16.00 hjälptes vi alla åt att få in diverse instrument och övrig utrustning för att en spelkväll ska bli komplett. Jag fick under dessa 2 dagar mycket tid för att snacka med killarna om deras succé runt om i landet sedan starten på 4 man år 2016. Skåningarna gör det mycket bra och har ett mycket bra snitt vad det gäller folk som kommer och dansar till dom. Mogen dansmusik när den är som bäst blandat med något snabbare låtar förgyller en helkväll. Tidigt under kvällen kom även arrangören för Möllan med ett tråkigt besked, det var mitt första besök där någonsin och samma kväll får man reda på att det endast återstår 1 danskväll. Detta var inte skoj att få höra men svikande siffror vad det gäller dansare gör att man helt enkelt måste lägga ner verksamheten. Möllan ligger centralt i en mysig miljö samt god fika och en härlig lokal att dansa i men ändå hjälper inte detta. 180:- för entré en lördag är inte mycket att snacka om när man bokat band som t.e.x Skåningarna. 14/4 Kör dom sista kvällen till Glenn-Endys, jag hoppas ni åker dit och tar en sista dans på Möllan för det hade varit ett värdigt avslut för arrangören Folke. Denna danskväll blev härlig på alla sätt förutom beskedet från Folke. Goda mackor i pausen och fin service samt ett grymt bra dansband, vad kan gå fel liksom. När klockan blev 02.00 lämnade vi Mölndal och resan gick mot Örebro där vi låg och sov ett par timmar vid Brunnsparken innan färden gick vidare mot Hedemora. Tack för kaffet Eva på Brunnsparken. Innan ankomst Hedemora åt vi en lunch precis i närheten och när klockan slog 14.30 var det så dax att göra om samma procedur med att packa in allt inför kvällen. Att vara dansbandsmusiker är ingen dans på rosor, många timmar i bussen och få timmar på scen. Men Skåningarna liksom många andra dansband värdesätter och njuter av tiden på scenen samt kontakten med dansarna, det är helt enkelt värt att t.e.x sitta i en turnébuss 30 timmar under en helt för att spela i 7 timmar. Även på Hedemora Folkets Park så var det mitt första besök och vilket trevligt dansställe med en trevlig arrangör som bjöd på fika innan dansen samt kaffe och räkmackor i pausen (Ljuvligt gott och rikligt med fyllning). Skåningarna började spela 18.00 denna kväll fram tills 22.00 med 30 minuters paus i halvlek. 390 personer kom denna kväll för att dansa till Skåningarna som inte spelat här sedan maj 2017. Leverans på leverans av grabbarna och det kan ni se på alla hundratals kommentar på Dansbandssidans "Livefilmer" under helgen via Facebooksidan. Dessa filmer har över 40.000 visningar och inte en enda negativ kommentar. Det som var imponerande denna kväll förutom Skåningarna och arrangören var entrépriset på endast 150:-. På Hedemora Folkets Park får man gott fika, bra entrépris samt en härlig miljö att vistas runt. När klockan blev 23.30 lämnade vi Hedemora för hemresa mot Skåne igen där jag åter var hemma 09.00 imorse.


Nu vill jag rikta ett stort tack till Skåningarna för 2 dagar med er på turné där ni levererade fantastiskt bra, Roger Olsson som spelar klaviatur och dragspel sjunger även och det gör han mycket bra som alltid under dom åren jag träffat Roger för reportage. Antti Johansson som spelar gitarr och saxofon gör det imponerande bra, Antti sjunger en del låtar och sångrösten är njutbar och fin. Håkan Larsson som spelar trummor är en rutinerad musiker som bland annat spelat med dansbandet Dannys tidigare och han vet hur man gör för att leverera helt enkelt. Nu till Joel Andreasson (Kapellmästare, gitarrist och sångare) jag hyllade Joel igår på Dansbandssidans sociala medier och då skrev jag såhär - Se nedan

Driftig och flitig kille som ser till att bandmedlemmarna har det bra, utomordentligt duktig musiker som sjunger fantastiskt vackert och bjuder på sig själv med ett leende på och även utanför scen. Framgångssagan för Skåningarna fortsätter och bandet har sedan starten 2016 (med 4 medlemmar) gått i raketfart framåt. Att styra ett dansband är ingen dans på rosor och Joel gör det fantastiskt bra. Joel är helt enkelt en fantastisk människa och arbetskamrat.


Tack för denna gång Skåningarna. / Christian på Dansbandssidan.com

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter