Sven-Ingvars till Kirunafestivalen 2018

Den 30 juni är det dags för Kirunaborna att bjuda upp till dans. Nu är det nämligen spikat att den kultförklarade dansbandsgruppen Sven-Ingvars kommer till Kirunafestivalen. Det är inte en hemlighet att det finns många danssugna i Kiruna och ute i byarna. När vi tagit tempen på vad Kirunaborna vill se på festivalen är just dansmusik ett återkommande önskemål. Därför känns den här bokningen kanon, säger Alex Olofsson, festivalgeneral.

Den 22 mars 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Den karaktäristiska stämman tystnade men han lever ändå i allra högsta grad vidare genom den enorma låtskatt som Sven-Ingvars levererat genom sina 60 år som band. Sverige-turnén kommer att gå under namnet ”Länge leve Sven-Ingvars!” och det blir därmed ett nytt kapitel för bandet som gett Sverige ett soundtrack. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen med väldigt stor respekt och kärlek: Oscar Magnusson har tidigare berättat om hur han tar sig an kommande tid med bandet med största kärlek och respekt.
– Jag ser det, lite avdramatiserat, som att jag flyttar närmare mitten av scenen och att jag kan göra något fint, relevant och bra av det, och samtidigt få säga ett slags ”tack för allt pappa”. Jag kan, vill eller ska inte försöka fylla hans skor, möjligen kärleksfullt följa hans steg. Sven-Ingvars musik kommer alltid vara en del av den svenska folksjälen men den ska också leva vidare och ta plats i rummet för levande musik i framtiden, berättar Oscar Magnusson.

Vi har öppnat årets festival hårt med olika sorters dansmusik, först släppte vi hip-hop gruppen Hov1 och nu släpper vi Sven- Ingvars. Olika typer av dansmusik men jävligt svängiga båda två , säger Alex Olofsson.

Sven-Ingvars består av

  • Oscar Magnusson
  • Klas Anderhell
  • Stefan Deland
  • Staffan Ernestam
  • Olle Nyberg


Kom ihåg – 30% rabatt på priset om du köper din biljett senast den 31 maj! 

Besök gärna www.kirunafestivalen.nu 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter