Det blev ett ljuvligt dansbandsforum i Huskvarna

Igår den 11/3 begav sig Dansbandssidan.com mot Huskvarna för att medverka på Dansforum 2018 som arrangerades av Nöjeskällan för 11:e året i följd. Denna dag blev jag upphämtad av grabbarna i Wahlströms i Motala för vidare färd mot Huskvarna. Väl på plats runt 12.00 så var det så dax för alla 11 dansband att soundchecka och gå igenom dagens schema innan öppning och start 14.30. Jag fick ingen direkt siffra på hur mycket folk som var på plats men ett antal hundra personer inkl arrangörer från hela Sverige fanns på plats på årets dansforum. Att det finns sådana forum är väldigt viktigt för hela dansbandsbranschen, dels för att dansbanden ska få presentera sig med deras musik och dels för att arrangörer, bokare och andra i branschen ska kunna dela med sig av olika idéer och allt som rör dansbandbranschen. Igår fanns som sagt 11 band på plats och ett av dessa band har jag aldrig hört "Live" innan eller träffat och dom heter Alvenfors. Mycket duktigt mogenband från Gullspång som borde få chansen att komma ner till södra Sverige för att bjuda upp till dans. Trevliga killar och duktiga musiker. Dansbandet Date fick jag även höra för första gången "Live" och dom levererar modern dansbandsmusik blandat med smäcktande ballader, duktiga musiker med mycket rutin och känsla för leverans. Tommys, Donnez, Foxie, Holidays, Wahlströms, Humbles och Likes har jag tidigare hört "Live" och dessa dansband håller hög klass rakt igenom och levererar fantastiskt fin dansmusik. När det gäller dansbandet Shine så har jag lyssnat på dom i Malung och Dansbandsveckan i Grönlandsparken tidigare, ett dansband som går från klarhet till klarhet och framgångarna för bandet blir bara större och större, jag ser vad folk skriver och tycker på diverse sociala medier och dessa är enbart goda med orden hög klass och jag håller med dom. Bob Stevens har jag träffat otroligt många gånger på reportage genom åren men inte med deras nya sångare Christopher Bengtsson som levererar direkt i bandet, det kommer gå bra, mycket bra för Bob Stevens och man märker omgående att spelglädje och utstrålning lyser igenom enormt. Under detta forum fanns även olika dansbandsprofiler på plats såsom Kjetil Granli i Streaplers samt Thomas Deutgen och Jonas Rignell från Lasse Stefanz. Jag fick inte mycket tid över för att snacka med alla som var på plats, det är omöjligt när man ska filma 11 dansband och även ta diverse bilder för att leverera. Men jag är mycket nöjd med årets Dansbandsforum och jag vill rikta ett stort tack till Mats Tigerström på Nöjeskällan samt till alla dansband och arrangörer för en ljuvlig eftermiddag/kväll. Tack även Martin Nilsson som gästspelade under middagen samt  tack till Humle som var konferencier. Skoj att så många följare av Dansbandssidan.com fanns på plats under dagen för att dansa och roa sig till ljuvlig dansmusik. / Christian på Dansbandssidan.com 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter