Dansbandssidan.com besökte Malmö Arena inför Melodifestivalen på lördag

Tidigare idag var jag på plats på Malmö Arena inför lördagens direktsändning av Melodifestivalens 3:e deltävling. Här nedanför kan ni se diverse bilder från den mäktiga scenen samt lite teknisk information. / Christian på Dansbandssidan.com

Lite Information om scenen på Melodifestivalen! 

Scenen i år tänjer på måtten åt alla håll. Artisternas spelyta är ca 14 gånger 14 meter och flankeras av LED-rutor (videoytor) i formation. Totalt 68 st LED-rutor som börjar längst bak på 9 meters höjd och sträcker sig ner och framåt för att sluta på arenagolvet bland publiken. Som bredast blir scenen 30 meter. Det betyder att Melodifestivalen har byggt den högsta och den bredaste scenen för deras turné. Det finns en catwalk som går ut från scenen och innesluter publik. Catwalken är ca 20 m lång i en hästskoform. Riktigt mäktigt att få vara på plats för att delge detta enorma projekt som är Sveriges största TV- program. / Christian på Dansbandssidan.com 

Lite övrig information

 • Ljus och elektronik - deltävlingar och Andra chansen
 • 328 rörliga Lampor
 • 4 följespots
 • 2 Operatörer
 • 1 Video/LED operatör
 • Ljusanläggningens vikt: 13,7 ton
 • 2022 kablar med en sammanlagd längd av 1.6 mil
 • 538 meter tross

Kameror
Under turnén används totalt 11 kameror, under finalen i Stockholm utökas det till 12 kameror. Två teleskopkranar, med gyrostabiliserade kamerahuvuden, varav den längsta har en maximal längd på 15,8 meter.

 • Två steadicams med länk för trådlös bildöverföring.
 • En handkamera med länk för trådlös bildöverföring.
 • Två kameror på stativ med stor optik för närbilder på avstånd.
 • Två kameror på pelarstativ för arbete nära scen.


Personal och artister äter drygt 1500 måltider per vecka under turnén, det vill säga totalt 9000 måltider.

Fordon / Transporter

12 långtradare, mellan 18 och 25 meter långa med lastkapacitet mellan 95 och 140 kbm per ekipage

transporterar ljud, ljus, video och dekor. 
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter