Kikki Danielsson medverkar i Melodifestivalen för 10:e gången nu på lördag

Nu på lördag den 4/2 medverkar Kikki Danielsson i den första deltävlingen och Melodifestivalen 2018 där hon framför låten "Osby Tennessee”. Första deltävlingen går i Karlstad och Kikki har startnummer 5 på lördag. Låten som Kikki ska framföra är en countrylåt med steel guitar samt lite dragspel, det är mycket känsla i låten. Låten handlar om hur den lilla tjejen från Osby tog sig till Nashville, Nashville har betytt mycket för Kikki inom countryn. 

Startnummer 5 i deltävling 1: Karlstad. Artist: Kikki Danielsson. Bidrag: ”Osby Tennessee”. Låtskrivare: Kikki Danielsson och Sulo Karlsson.

Totalt har Kikki deltagit nio gånger i den svenska Melodifestivalen (Tio med i år) och en gång i Norges Norsk Melodi Grand Prix. Hon har deltagit i Eurovision Song Contest två gånger: 1982 (som medlem i country- och popgruppen Chips) med bidraget "Dag efter dag", som slutade på åttonde plats, och 1985 (solo) med bidraget "Bra vibrationer", som slutade på tredje plats.

Melodifestivalen 2018
SVT1 Lördag 20:00 - 21:30

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter