På Trettondagsafton har Värmlands nya dansband Björn Björklund Band premiär

Jag ringde upp Björn Björklund inför morgondagens premiär med sitt nya band (Björn Björklund Band) och ställde lite frågor som jag har sammanfattat nedanför.

Idéen att starta upp BBB föddes redan under sommaren som gick och Imorgon fredag på självaste Trettondagsafton 5/1 har alltså Värmlands nya dansband Björn Björklund Band (BBB) sin premiär. Spelningen sker i Oleby Folkets Hus strax utanför Torsby. Kl 20:00 klipper bandet invigningsbandet och drar igång kvällen. Bandet har sin utgångspunkt i Torsby Värmland och bandet består av 4 riktiga Värmläningar. Björn Björklund sång, gitarr, dragspel, tidigare sångare under mångar i Holidays. På gitarr hittar vi Stefan Andersson tidigare Fernandoz. På trummor Håkan Wikström tidigare Holidays samt på klaviatur Lennarts Persson. Under deras danskvällar framöver bjuds det på klassiska Lasse Stefanz låtar men även mycket axplock från Donnez och Fernandoz linje. Så stilen är åt det mogna hållet men ändå bra med fart i mellanåt. Grabbarna har under hösten repat för fullt och dom känner oss otroligt taggade. I nuläget har dom ca 12-15 bokade spelningar runt om i Sverige och Norge. Under våren. Deras fans kan följa bandet via Facebook (Björn Björklund Band). Dom kommer även under våren att starta upp en hemsida. Planer på att spela in en skiva är också på agendan där dom har påbörjat att samla in material. För Björn blir detta lite av en comeback efter några månaders uppehåll från tiden med Holidays.

Björn säger även att bandet är stolta och glada att få samarbeta tätt med Dansbandssidan.com Vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Må väl/// Björn ( kapellmästare)

Christian på Dansbandssidan.com säger stort lycka till imorgon på eran premiär. 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter