Kentz - Nytt alternativt dansband

Jag blev nyfiken och kontaktade det nya alternativa dansbandet Kentz för att ställa ett par frågor till bandet. För mig är detta en ny bekantskap i branschen. Bandet släppte första singeln "Kräm - så nära får ingen gå" den 17:e december. Låten kan ni lyssna på via Spotify. Bandet går gärna under epiteten "Alternativt Dansband" men deras förhoppningar är att man ska kunna dansa och sjunga under deras kommande spelningar. / Christian på Dansbandssidan.com 

Kentz på Facebook!


1. Vad för sorts dansmusik spelar ni 

Vi blir inspirerade av allt från Sven-Ingvars och Flamingokvintetten, till Chuck Berry och Kal P Dal. Vi gör vårt bästa för att lyfta fram känslorna i Kents vackra texter. De flesta låtarna tolkas först med gitarr och sång, sedan försöker vi hitta bas och trummor som gör låten dansant och svängig. Vi älskar vackra körer och piano, som ofta spelar en viktig roll i våra tolkningar.

2. Framtidsplaner 

Efter en händelserik höst ser vi mycket fram emot julledighet! Det har varit två mycket intensiva månader och ska bli skönt med släkt, vänner och god mat några dagar. Efter nyår planerar vi att släppa nästa singel och sen får vi se vad framtiden erbjuder. Vore oerhört kul med en sommarturné och vi har redan fått några spännande erbjudande. 

3. Vart kommer bandet ifrån 

Vi är alla baserade i Stockholm/Södertälje och har på ett eller annat sätt anknytning till varandra. Många i bandet är nya bekantskaper med den gemensamma nämnaren att vi alla tycker musik är oerhört kul. 

4. När dom bildades 

Den ursprungliga kvartetten har inte spelat tillsammans i mer än tre månader. Sen har två medlemmar i bandet tillkommit den senaste månaden och nu känns det som vi funnit en fin dynamik tillsammans.


5. Vilka är vi 

Trummor/sång

Namn: Kristofer Krook Ålder: 29 Yrke: Ljudtekniker Intressen: Bandet, allt som rör musik.

Favorit-Kent låt: Utan dina andetag och VinterNoll2.

Piano/sång

Namn: Fabian Maruri Ålder: 25 Yrke: Elevassistent och fritidspedagog på grundskola Intressen: Främst musik, såklart. Älskar att resa och att lära känna nya människor.  Favorit-Kent låt: Stoppa mig juni (lilla ego) var en varm filt under tonårens tunga orosmoln.

Gitarr/sång

Namn: Felix Hessel Ålder: 29 Yrke: Egen företagare Intressen: Rock n roll. Favorit-Kent låt: Socker

Gitarr

Namn: Kristian Gullner Ålder: 30 Yrke: Konstruktör Intressen: Att bemästra de sju ackorden på gitarr. Favorit-Kent låt: Oerhört svårt att välja! Mannen i den vita hatten, 747, Kevlarsjäl för att nämna några.

Saxofon/sång

Namn: Mette Sjögren Ålder: 25 Yrke: Foajévärd/barpersonal på en teater. Intressen: Älskar musik, människor, äta, festa, pussel och alla spel.  Favorit-Kent låt: 999

Bas

Namn: Pelle Bävman Ålder: 29 Yrke: Inköpsassistent på J.Lindeberg Intressen: Matlagning, mode, politik Favorit-Kent låt: 999 och Pärlor
 

Foto:Kentz
Foto:Kentz

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter