Årskrönika - Dansbandssidan.com

Gott folk, 2017 närmar sig sitt slut och under året har jag hunnit med att göra över 120 reportage runt om i landet men även i Spanien och Finland. Jag kommer att sammanfatta året så gott jag kan samt bifoga en del av alla bilder som jag har tagit under dessa reportage. Tyvärr kan jag inte lägga in alla bilder igen då dom redan finns här på sidan under länken (Nyheter). Årets första reportage blev på M/S Birka där Nya Vikingarna hade sin premiärspelning. Jag fanns på plats för att dokumentera detta med bilder och diverse "livefilmer". Direkt efter hemkomst från Stockholm var det dax att packa om väskorna för att bege sig till Gran Canaria och Terjes Dansegalla, mitt 2:a år där nere som återigen blev en stor succé för denna Dansegalla med 700 besökare varje kväll i dagarna 2. Att sitta och sammanfatta varje enskilt reportage under årets gång skulle ta en vecka, därför kommer här nedanför en lista på en del av alla platser jag har besökt under 2017 och många av dessa har jag besökt ett flertal gånger under året.


Björka Loge, Törringelund, Granbacken, Utängens Loge, Liseberg, Malmö Folk Park, Sundspärlan, M/S Birka, M/S Viking Cinderella, Dansforum i Huskvarna, Dansfesten i Falkenberg, Södra Sandby, Ekebofestivalen, Landskrona Karnevalen, Malmöfestivalen, Helsingborgsfestivalen, Veberöds Dansgala, Eslövshallen, Lomma Hamnfest, Dansbandsveckan i Malung, Finland, Gran Canaria, Motala Folkpark, Golden Hits Stockholm m.f.l.


Några av årets höjdpunkter är när Dansbandssidan.com firade 6 år den 15/8, detta firades på Malmöfestivalen där dansbandet Titanix och ett antal följare gav mig presenter samt att jag även blev uppbjuden på scen där alla som var på plats sjöng för mig. Fantastiskt fint gjort av er alla och den dagen glömmer jag aldrig. Jag fick även för första gången hälsa på hos Utängens Loge tillsammans med dansbandet Donnez och denna loge är helt underbar och alla som jobbar där är fantastiska, hit kommer jag att komma igen. Jag delade ut Dansbandspriset 2017 till Lasse Stefanz på Ekebofestivalen inför tusentals människor på plats, ett pris jag grundade 2011 och delade ut för första gången 2012. Även alla reportage jag gjort i Finland (4st) är icke att förglömma, vilket mottagande och vilken härlig danskultur. Guns Rosor, Tommys, Carisma, Dansdax samt en julkonsert på Åland nu i december. Väldigt härligt att komma hit och få träffa er alla samt att sprida er musik. Tack till er alla som bjudit över mig på dessa reportage. Dansbandsveckan i Malung och 6 dagar där jag levererade bilder och filmer rakt igenom från veckan. Helt otrolig dansvecka med underbara människor samt att man känner sig som en familj med alla band och dansare runtomkring sig. Bara glädje och feststämning utan bråk och störningar. Denna vecka är dansbandens mecka helt enkelt och årets absoluta höjdpunkt. Utöver detta har jag även gjort ett antal reportage ombord på M/S Birka och M/S Viking Cinderella. 2 populära kryssningsfartyg som trafikerar Stockholm-Mariehamn. Jag fanns även på plats under dansbandet Stensons sista spelning på Sundspärlan i början på året, en kväll fylld av känslor och glädje (Tack Stensons för allt).  Sist men inte minst vill jag tacka Ekebofestivalen för en fantastisk festival med nya rekord vad det gäller besökare under 2017. Ekebofestivalen har sedan dag 1 stått sida vid sida och stöttat och alltid välkomnat mig och jag är enormt tacksam för allt ni gör för hemsidan. Jag kunde skrivit i 2 timmar till men har fått med en hel del och detta kan även sammanfattas med en bråkdel av alla bilder nedanför. jag vill rikta ett stort tack till er alla som väljer att följa hemsidan samt tack till privatpersoner, dansband, sponsorer och övriga för allt ni gjort för hemsidan under 2017. Utan er hade Dansbandssidan.com inte varit något ❤ 
 

Du kommer alltid att vara saknad Sven-Erik Magnusson - Alltid älskad - Aldrig glömd ❤ 
 

En av årets tunga besked var när jag fick reda på att Sven-Erik Magnusson har gått bort, Sven-Erik har betytt otroligt mycket för hela dansbandsbranschen och var en folkkär och stor artist i Norden samt även utomlands. Tack för allt Sven-Erik du kommer alltid att finnas i mitt och mångas hjärta med din underbara musik som du genom Sven-Ingvars givit oss genom åren ❤ 
 

❤ Vila i frid Magnus ”Bisse” Bergdahl  ❤ 
 Magnus "Bisse" Bergdahl, mångårig medlem i Thorleifs orkester, har den 7:e december avlidit efter en tids sjukdom, 67 år gammal. Han sörjs av familj, musikerkollegor och sin stora vänkrets. 
/ Christian på Dansbandssidan 

Med över 120 reportage under 2017 så har jag nu sammanfattat det bästa av det mesta via hemsidan samt även ett par tråkiga nyheter. 

Jag gör bara det jag brinner för och älskar som mest, att göra reportage om olika dansband och artister för att sprida musiken och marknadsföra dansen och dansbanden. Den största hyllningen ska alla Nordiska dansband ha som kämpar och sliter för att resa land och rike runt och leverera härlig musik gång på gång <3 Stort tack till er alla för ett ljuvligt 2017. jag kommer att kämpa vidare med att driva Dansbandssidan.com in på 7:e året. / Christian på Dansbandssidan

Dansbandssidans 6-årsdag 15/8 2017 - Malmöfestivalen - Titanix

Blandade bilder från 2017 - Fler bilder längre ner på sidan! Alla bilder tagna av Dansbandssidan.com

Lasse Stefanz tog emot Dansbandspriset 2017 på Ekebofestivalen - Ett pris jag grundade 2011 och delade ut första gången 2012.

Blandade bilder från 2017 - Alla bilder tagna av Dansbandssidan.com

Blandade bilder från 2017 - Alla bilder tagna av Dansbandssidan.com

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter