En danskväll med Carisma på restaurang Waskia i Finland!

I lördags den 28.e oktober blev jag överbjuden till Finland av dansbandet Carisma för ett reportage. Detta var min 4:e Finlandsresa på cirka 7 veckor och att få sprida den Finlands Svenska musiken till övriga länder är fantastiskt. Jag ankom till Vasa strax efter 14.00 där hämtade grabbarna upp mig för vidare färd till kvällens spelställe (Restaurang Waskia). Jag har tidigare varit på reportage här och detta mysiga dansställe vill jag verkligen rekommendera er alla att besöka. Här erbjuds det härliga hotellrum, god mat och en fin miljö. Just denna kväll var det Carisma som skulle bjuda upp till dans, dansbandet Carisma bildades under vintern 2011 och består av musiker som spelat med i flera olika dansband/coverband under många år. Innan danskvällen drog igång blev det en gemensam middag med bandet samt samtal och en del skratt. Väldigt härliga och trevliga musiker rakt igenom som bjuder på sig själv och man har aldrig en tråkig stund i dess närvaro. När klockan väl slog 21.30 Finsk tid så drog bandet igång kvällens dans och jag hade fullt upp med att filma och snacka med dansarna som fanns på plats. Dansen i Finland är sig inte 100% lik den dansen som är i Sverige, här väntar man in några sekunder innan man börja dansa och det är trevligt gest mot dansbandet som spelar. Carisma spelar både lugna och snabba låtar och det svänger rejält bra om bandet samt att dom levererar mycket bra och dansvänliga musik. Carisma bjöd helt enkelt på en härlig danskväll och stämningen kunde inte ha varit bättre. Under kvällen fick man även njuta av Antons härliga gitarrspel och soundet från hans saxofon, magiskt helt enkelt och med Daniel Wasberg sång så blev det fantastiskt fint. Alla i bandet har god rutin och det märker man när dom framför alla härliga melodier. Jag vill rikta ett stort tack till Carisma för underbara timmar tillsammans med er samt tack för allt ni gör för Dansbandssidan.com. Ta del av bilder och filmer från kvällen nedanför. (OBS Om någon timme kommer ytterligare 2 filmer från kvällen in på Facebook, detta får ni inte missa då bandet bjuder på 2 instrumentala melodier.


Medlemmar:

  • Daniel Wasberg Sång, gitarr 
  • Mats Ekblom Sång, keyboard 
  • Peter Hatt Trummor 
  • Jan Enqvist Bas 
  • Anton Plogman Gitarr, Saxofon 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter