Tommys bjöd på en ljuvlig danskväll i Pargas - Finland!

i Lördags den 14:e oktober begav jag mot till Finland igen och denna gång för ett reportage om dansbandet Tommys. Senast jag träffade grabbarna för ett reportage var i november 2016 i Vaasa. Denna kväll arrangerades det dans i Pargas på Dalaskog (Privat tillställning därav ej så många bilder på dansfolket). Syftet med detta reportage var att framhäva dansbandet Tommys. Grabbarna hämtade upp mig på flygplatsen runt lunchtid med sin turnébuss och efter ett kort stopp för en korv med bröd så hade vi cirka 2 timmars bussresa innan ankomst till Dalaskog. Ett fantastiskt fint dansställe som ligger mitt ute i skogen. Det var så dax att packa upp allt inför kvällens bravader samt fixa med ljud och ljus. Tyvärr hade grabbarna tekniska problem med senljuset denna kväll och detta har aldrig inträffat tidigare, men trots detta så syns dom bra på filmerna jag har lagt ut nedanför. God mat serverades i form av potatissallad och rostbiff samt kaffe och kaka. Dansen drog igång 20.30 och varade ända in på småtimmarna 01.30. Jag har tidigare skrivit om Tommys speciella sound och framförallt Tom Käldströms gitarr sound som är något utöver det vanliga. Dom levererar gång på gång fantastisk dansbandsmusik och reportoaren är fulländad med gamla goda klassiska låtar blandade med snabba låtar. Grabbarna bjöd på en imponerande bra spelkväll och ger publik och dansarna precis det som önskas. Lovord på lovord framförs till bandet både från Finland och Sverige. Jag vill rikta ett stort tack till Tommys för att ni bjöd över mig till Finland på reportage samt tack för allt ni gör för Dansbandssidan.com. Tack även till Dalaskog för god mat och 100% bra service. Ta del av lite bilder och filmer nedanför från denna härliga kväll. / Christian på Dansbandssidan.comJag har sagt detta tidigare att Tommys borde få fler spelningar i Sverige och andra länder på folks begäran. Bokningsbolagen hänvisar till att dansfolket ska säga till dom olika arrangörerna att boka bandet/banden. Jag har snackat med några arrangörer och tipsat om bandet och får då svaret att nej det kommer inte funka, det vågar vi inte, folk känner ej till dom o.s.v. Men jag säger som såhär: när jag var 7 år kände jag till Tommys mycket väl och har sedan dess hängt med på resan. Man måste för guds skuld våga satsa på ny/gamla band när begäran är så pass stor. Fokus på att ett band ska dra fullt hus omgående och att pengarna ska hagla in är alldeles för stor. Lite hjärta och kärlek och våga satsa måste till för att locka in lite nya/gamla band. Liksom att Finland bjuder in Svenska dansband till Finland så måste väl Sverige kunna bjuda in fler Finska dansband och nu snackar jag generellt för alla dansband i Finland. Kom igen nu arrangörer runt om i landet. All heder till Dansbandsveckan i Malung samt arrangören i Kusmark som vågat att göra detta, Ursäkta om jag missat fler ställen men det är dom jag känner till. Om man inte hjälper till så att nya och nygamla band bjuds in så dör mogendansmusiken ut när dom äldre banden slutar. 

Fler filmer kommer under dagen idag den 16/10!

Följ min Youtubekanal här nedan:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter