En succékväll när Dansdax firade 40 år i Stjärnhallen!

I lördags var det så dax att få göra reportage om dansbandet Dansdax från Finland. Detta var ingen vanlig dag för bandet, dom firade nämligen 40 års jubileum denna dag i Stjärnhallen i Nykarleby och Dansbandssidan.com blev inbjuden för en heldags reportage om detta. När jag väl var på plats så väntade soundcheck samt att jag tog chansen att hälsa på alla medlemmar i bandet genom åren som gått. 13 av 20 medlemmar genom åren fanns denna kväll på plats för att bjuda upp till dans. Men innan dansen drog igång väntade det en jubileumsmiddag med alla medlemmar samt att även jag var inbjuden till denna middag. Ett underbart härligt gäng och alla var på strålande humör inför detta jubileum. Det serverades Oxfilé med en ljuvligt god sås samt grönsaker och klyftpotatis och som avslutning med det en vaniljpannacotta med hallonsås. Mycket gott och mycket fint sällskap. Jag passade även på att hålla ett tacktal under middagen till alla som var på plats för att jag blev välkomnad för ett reportage. En kort stund efter middagen när klockan slog 20.30 bjöd nuvarande sättning upp till dans och då tog jag chansen att filma ett antal låtar som ni kan se längre ner här på sidan. Det låter fantastiskt bra om bandet som denna kväll även släppte en helt ny jubileumsskiva med namnet "Hur ska det bli". När klockan väl slog 21.00 var det så dax för 70, 80 och 90-tals sättningarna från Dansdax att bjuda upp till nostalgimusik och dans. Härligt att man fick uppleva detta "Live" på plats och publiken var väldigt nöjda med att få uppleva detta. Grabbarna levererade kanon bra och vill man se filmer på detta så finns det "Live" filmer på Dansbandssidan på Facebook om man bläddrar neråt i flödet. Jag vill rikta ett stort tack till hela Dansdax för en grymt bra dag tillsammans med er samt ett underbart jubileum. Jag hoppas verkligen att även ni får spelningar i Sverige framöver, om inget annat kommer jag att sprida detta budskap än mer.Ta del av lite bilder samt filmer från kvällen nedanför. / Christian på Dansbandssidan.com
 

Hemsida www.dansdax.com 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter