Succékväll när Guns Rosor gästade Emet Folkpark i Finland!

I fredags den 8:e september reste jag över till Finland och Österbotten för att göra ett reportage om grabbarna i Guns Rosor som skulle spela under lördagen. Denna lördagskväll var det säsongsavslutning på Emet Folkpark som dessutom firar 50 år under 2017! Guns Rosor och Nilzons var banden som skulle se till att dansfolket kom och att stämningen var perfekt. Det var redan tidigt på dagen då ett 40 tal husbilar redan fanns på plats och redan då kände man att detta kommer bli en toppenkväll när dessutom vädret var fint. Strax innan 20.00 öppnade parken och kvällen till ära var det halverat entrépris samt fri entré för alla under 30 år. Nästan 700 personer kom till denna säsongsavslutning. Jag återkommer mer om kvällen strax men först vill jag framföra min beundran av dom unga grabbarna i Guns Rosor. 

Jag åkte över till Finland för att sprida den unga generationen av dansbandsmusik samt göra god reklam för bandet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Jag har följare över hela Norden och genom att vara på plats så skulle detta bli möjligt. Guns Rosor har spelat tillsammans sen dom var 13-14 år gamla och idag är alla i bandet 18 år förutom Herman Hagnäs som är 19. Guns Rosor är ett ungt men moget dansband från Kronoby, Karleby och Terjärv. Bandet Guns Rosor bildades under ett musikläger i Kronoby i början av juni 2013. Det är imponerande att bandet levererar så bra och spelar så genuint fint på sina instrument. Soundet i saxofonen samt gitarren är något utöver det vanliga, fantastiskt bra och helt enkelt imponerande. Jag fick gott om tid att snacka och umgås med bandet som är väldigt artiga, trevliga och bjuder på sig själva. Det var en fröjd för mig och en ära att få träffa dessa fantastiska människor. Jag kommer göra så mycket jag kan för att dom ska få chansen att få spela i Sverige, på Dansbandsveckan i Malung 2018 där hör dom helt enkelt hemma enligt min mening. Vill även passa på att tacka bandet för att ni bjöd över mig till Finland på detta reportage. Jag hoppas innerligt att ni håller på i många år till, kör ni på som ni gör nu kommer detta att belöna sig då ni levererar 100% "Live" med ingen förinspelad bakgrund samt att ni är välklädda och helt enkelt proffsiga på det ni gör till 100%. Jag vill även tacka den fantastiska arrangören Sixten Dalvik för god mat och din gästvänlighet när jag kom på besök. Har man aldrig besökt Emet Folkpark så vill jag varmt rekommendera detta, här kan man få nybakad pizza samt något gott att dricka till, man bemöts även av en upplyst park med marschaller och känner sig mycket varmt välkommen. Dansgolvet är perfekt med bra glid och allt är helt enkelt toppen bra på Emet Folkpark i Österbotten. Under kvällen bjöd även Nilzons upp till mogen dansmusik och det gjorde dom mycket bra, klassiska danslåtar som man inte hör ofta framförde dom till stor förtjusning bland dansarna. Rutinerade musiker som har har spelat i många år och dessutom väldigt trevliga.  / Christian på Dansbandssidan.com 


Guns Rosor består av: 

 Herman Hagnäs - Sång, Saxofon, Gitarr, Trummor - Karleby.

 Joel Åman - Bas, Sång, Percussion - Karleby. 

 Robin Grankvist - Keyboard, Dragspel, Sång - Terjärv.

Robin Hagnäs - Solo & Komp-Gitarr, Keyboard, Stämsång - Kronoby.

Einar Holmbäck - Trummor - Kronoby.

Ta del av bilder och filmer ndanför från kvällen den 9/9. Följ om ni vill Guns Rosor på Facebook ->>> Klicka här 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter