Över 40.000 bjöd upp till dans på Dansbandsveckan i Malung!

Svenska Dansbandsveckan i Malung 2017 kan summeras med ett konstaterande att det har varit strålande väder och strålande besökare. Bästa publikkväll var onsdagen med 7,290 besökare. Publiksnittet låg på 6,200 besökare per kväll. 

I år har Svenska Dansbandsveckan gjort skäl för påståendet att vara världens största internationella dansbandsvecka då ett isländskat dansband har spelat upp till dans för första gången. Totalt har 82 dansband spelat upp till dans på 6 dansbanor under tak. Banden har förutom Island kommit från Sverige, Norge, Finland och Danmark.


Dansbandssidan.com reste upp den 15/7 till Dansbandsveckan i Malung för att göra reportage under veckan. Det började med Guldklavegalan den 16/7 där priser skulle delas ut i olika kategorier och dessa kan ni läsa om separat från nyhetssidan här på hemsidan. En ljuvlig galakväll med fantastisk musik, kvällens mest känslosamma ögonblick var när Sven-Erik Magnussons son sjöng för sin bortgångne pappa under kvällen, fantastiskt framförande som berörde djupt. God mat under gala kvällen och det kändes som att vi var en enda stor familj under denna galakväll. Under veckan som gått har 82 dansband bjudit upp till dans och glädje i Orrskogen och på dagarna har man kunnat ta del av musik hela dagen lång nere i Grönlandsparken. En stor folkfest blev det och en sådan behövs för att bevara denna fantastiska musik (Dansbandsmusiken). Att sitta och skriva om hur varje dansband var enskilt skulle ta väldigt lång tid, det får ni läsa om när jag istället gör enskilda reportage om dansbanden ute på olika dansställen i Norden. Veckan var helt enkelt underbar men intensiv så allt gick i 100% hela tiden för min egen del, men så roligt och trevligt man har haft det. Jag vill rikta ett stort tack till Dansbandsveckan i Malung, till alla underbara följare av hemsidan som var på plats, till Xplays för att jag fick åka med er upp till Malung från Motala och det största tacket till alla dansband som levererade grymt bra. Vi kanske ses under 2018 igen :)  ta del av lite bilder från veckan nedanför. Skulle jag ha missat att lägga in några bilder så kommer dessa allteftersom. / Christian på Dansbandssidan.com  

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter