Dessa dansband spelar på Malmöfestivalen 2017!

Putsa dansskorna, stryk blusen och byxorna och öva in stegen! Nu kan Malmöfestivalen äntligen presentera årets dansbandsprogram – en line-up i världsklass! Precis som 2016 är Dansbanan med servering placerad på Skeppsbron mitt i festivalens hjärta.

Vilka datum och tider kommer det att informeras om inom kort och dessa lägger jag givetvis in här på sidan under evenemang. 

Följande akter ser till att hålla pulsen och svängomkänslan uppe på Dansbanan i år:

Blender
Blender startade 2002 och blev på kort tid ett av Sveriges mest populära dansband. Från att ha varit ett renodlat coverband består repertoaren i dag av en stor del egna låtar. Med flera fina nomineringar och priset som årets dansband på 2016 års Guldklavengalan garanterar Blender ett högt tempo på dansgolvet!

Callinaz
Med influenser från 1950- och 60-talet håller skånska Callinaz rockabillykulturen vid liv. Bandet belönades med Sveriges Radios dansbandspris 2014 och bjuder på ett härligt livegung med stor variation.

Donnez
Kanske känner du igen dem från Bingolotto, Körslaget eller Dansbandkampen? Svängiga Donnez är ett av landets mest bokade dansband. Till Malmöfestivalen kommer de med både gamla hitlåtar och nyskrivet material från nya albumet "Akta dig för svärmor". 

Foxie
Foxie är ett modernt dansband från västkusten som förutom en hel del eget material inspireras av artister som Shania Twain, Tina Turner och Prince. Frontade av sångerskan Ida Sundelius kännetecknas Foxies spelningar av sväng, musikalitet och ett alldeles eget ”Foxiesound”.

Lasse Stefanz
De har sålt miljontals skivor, vunnit fyra Grammisar och ett otal Guldklavar. Dessutom säger de sig vara Nordens största dansband. Lasse Stefanz bildades 1967 i Kristianstad och har genom åren byggt upp en trogen publikskara och ett unikt, countryinfluerat dansbandssound som älskas av alla! 

Martinez
Martinez bildades 1976 av kompisarna Kenneth Grannas, Ove Olsson, Ronny Seimersson och Arne Berglund under namnet Triggs. I garaget, hemma hos Kenneths föräldrar utanför Sundsvall togs de första ackorden. Sedan dess har Martinez sakta men säkert etablerat sig på den svenska dansbandsscenen. Räkna med ett pålitligt gung som bärs fram av sångerskan Sandra Estbergs röst.

Matz Bladhs
Efter snart 50 år är Matz Bladhs fortfarande ett av Sveriges mest populära dansband. Sedan första svensktoppsutmanaren ”Har inte någon sett min brud?” 1968 har Matz Bladhs gjort över 5000 spelningar, släppt 29 album och haft 16 låtar på Svensktoppen.

Perikles
Skånes dansbandshjältar Perikles förenar dansband och party i hitlåtar som "Var ska vi sova i natt". Första skivan spelade bandet in 1976, sedan dess har man släppt elva album. Bandet har synts i Melodifestivalen och varit både Grammis- och Guldklaven-nominerade.

Sannex
En Grammis för årets dansband 2017 och Guldklavar för årets sångare och årets album 2016. Listan kan göras lång över alla priser och nomineringar som Sannex tagit emot de senaste åren. Bandet är gärna banbrytande inom sin genre vilket lett till framgångarna - men något de aldrig tummar på är dansbarheten i musiken!

Titanix
Titanix är ett rutinerat band med två finalplatser i Dansbands-SM, flera svensktoppsplaceringar och Guldklaven-priser på sitt CV. Bandet har också förärats med en Grammisnominering för albumet ”Drömmar får liv”. Ett måste för alla dansbandsälskare med andra ord!

Voize
Svängigt dansband från Malmö som släppte sitt debutalbum ”Du lärde mig älska” 2013. Har varit med i Bingolottos Dansbandskamp där de blev framröstade till final och har även varit en del av Diggilooturnén. Voize kan garantera hög kvalitet, dansbarhet och ett ös som smittar! 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter