På fredag 9:e juni släpper Donnez sitt nya album "Akta dig för svärmor"!

Nu på fredag den 9:e juni är det så dax för skivrelease för Donnez med nya albumet "Akta dig för svärmor". Donnez bjuder på fredag upp till dans på Liseberg i Göteborg där ni kan inhandla den nya skivan samt ta en svängom till grabbarna. Dansbandssidan.com kommer att åka med Donnez på en 2-dagars turné och under dessa dagar kommer ni att få ta del av intervjuer, bilder samt filmer. Ni följer allt detta via Facebooksidan (Dansbandssidan.com). Här nedanför kan ni ta del av lite historik om Donnez samt lite information om deras kommande album. Ni kan även förhandsboka skivan genom att klicka här! / Dansbandssidan.com 

Efter sitt publika genombrott i samband med Dansbandskampen i SVT 2010 har Donnez bara blivit populärare för varje år som gått och räknas idag som ett av de allra största banden på den svenska dansbandsscenen. Facit till succén stavas glädje, ambition och att alltid ge sin publik det de vill ha. Dansanta bra låtar - både på skiva och som även fungerar på dansgolvet. 

Donnez är fortfarande det dansband som turnerar flitigast runtom i Sverige. Ofta slås det publikrekord och det är verkligen inte konstigt. Mixen av deras mogna danssound blandat med en fräsch touch gör bandet unikt i sin genre. På nya plattan "Akta dig för Svärmor" hittar vi dessutom en ny bekantskap i form av sångaren Martin Nilsson. Martin hoppade in som vikarie för Donald under tiden han hade röstproblem, men bandet såg tidigt att feedbacken från publiken var riktigt bra. Så de bad helt enkelt Martin fortsätta som permanent medlem i bandet, så idag delar Donne och Martin på sången. Resultatet har gjort att bandet tagit ytterligare ett steg och musikaliskt har de aldrig låtit bättre. Martin med sin sköna countryröst passar ypperligt på de "Nashvilledoftande" låtarna och Donnez röst för de lite mer tradiotionella. Låtarna på skivan är en blandning av både nyskrivet material och en del covers. Smittande härliga uptempolåtar som titelspåret "Akta dig för Svärmor" blandat med countrysoftande låtar som "En äkta countrygirl" och sköna kramgoda låtar som "Det enda jag begär" där Martin sjunger duett med Åsa Jinder som dessutom förgyller låten med vackra toner från sin nyckelharpa. Donnez har gjort sitt mest helgjutna album hittills. Ett genomrabetat album som andas klass på ett sätt få band i genren kommer upp till.

www.donnez.se

sMAKPROV PÅ SKIVAN "aKTA DIG FÖR SVÄRMOR" 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter