På kryssning med Sandins&Matz Bladhs på M/S Birka!

Den 22/5 åkte jag upp till Stockholm för att göra ett reportage ombord på M/S Birka där Matz Bladhs och Sandins skulle bjuda upp till dans. Fartyget var fullbokat och många av gästerna var förväntansfulla och på strålande humör. Matz Bladhs har jag gjort många reportage om genom åren, det är rutinerade musiker rakt igenom som levererar gång på gång med sin still, profil samt repertoar. Bandet har många fans runt om i landet och en hel del av dessa fanns denna kväll på plats för att lyssna till tonerna som kom från sångarens Conny Nilssons röst. När jag nu kommer till dansbandet Sandins så har jag aldrig träffat dom tidigare eller lyssnat "Live" på deras musik och min bedömning är följande, bandet består normalt sätt av 4 musiker men denna kväll hade Sandins rutinerade Thomas Wikström som vikarie på trummor, Thomas spelar annars trummor i Fernandoz. Nu till övriga medlemmar i bandet, Kessy Iker som är sångerska i bandet och har varit det sedan 2013 är även Johnny Sandins dotter, Johnny spelar bas i Sandins och det har man gjort sedan 1984 då han startade bandet. Kessy gillar verkligen att stå på scen, det märker man verkligen om man följer bandet en helkväll, utstrålning, spelglädje och en duktig sångerska som jag tror kommer gå långt i framtiden. Nu till den eminenta musikern Daniel "Putte" Högå som spelat med Sandins sedan sommaren 1999, Daniel är en rutinerad musiker trots sin unga fler på 36 år, jag behövde inte lyssna länge för att sätta Daniel på topp 5 vad det gäller bästa saxofonist i landet, det är enormt imponerande att spela så fantastiskt bra och att det låter så pass rent och ljuvligt från saxofonen, det måste bara framföras helt enkelt hur duktig han är och jag hoppas en vacker dag att Daniel få något slags pris i Guldklaven som delas ut under Dansbandsveckan i Malung varje år. Daniel spelar även klaviatur samt dragspel och även där med bravur. Hela bandet är komplett och jag vill rekommendera er alla att åka på en dans till dansbandet Sandins. Det blev helt enkelt en underbar kryssning med ljuvlig mat, underbar musik samt god stämning. Tusen tack till Sandins samt Matz Bladhs för en fin kryss samt tack till M/S Birka för 100% bra service och underhållning. / Dansbandssidan.com

Ta del av lite bilder nedanför från denna kryss.


www.birka.se

www.matz-bladhs.se

www.sandins.nu

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter