Spotify lyfter svenska dansband i ny kategori!

Spotify lyfter svenska dansband i ny kategor!


I över 50 år har folkparker runt om i landet bjudit upp till dans till tonerna av band som Lasse Stefanz, Vikingarna, Streaplers och Wizex. Än idag är dansband en av Sveriges mest folkkära musikgenrer och nu lanseras en helt ny kategori i Spotify, dedikerad det svenska dansbandsundret. Genom lanseringen av en helt ny dansband-kategori i Spotify kan användare ta del av spellistor som hyllar genren och dess fans i form av spellistor med bland annat de senaste släppen, covers och klassiker. I kategorin finns även 16 spellistor dedikerade till de mest inflytelserika dansbanden genom tiderna och deras mest älskade hits. Det hör inte till ovanligheten att ett svenskt dansband har över 190 livespelningar om året inbokade, vilket gör dem till Sveriges tveklöst flitigast turnerande musiker. Bland de svenska städer som utmärker sig som extra stora dansband-fans återfinns Lund, Eslöv, Hässleholm och Karlstad i toppen av Spotifys statistik. Sett till lyssnandet på Spotify består dansbandsfansen av 61% män och 39% kvinnor. Genren är störst i åldersspannet 45-59 år följt av 35-44-åringar. - Dansband är bland det mest folkliga vi har i Sverige. Sett till hur stor och dedikerad publiken är känns det självklart att hylla de svenska dansbanden med en egen kategori i Spotify. Genom lanseringen ligger en dansbana närmare än någonsin, vi hoppas att kategorin kan förgylla musiklyssnandet i många svenska hem, säger Jacob Herbst, Director of Shows & Editorial på Spotify.

Här är de mest populära dansbanden på Spotify just nu:

Lasse Stefanz
Sven-Ingvars
Larz-Kristerz
Vikingarna
Arvingarna
Barbados
BlackJack
Streaplers
Scotts
Sannex

Här är spellistorna som lanseras i den nya dansband-kategorin i Spotify:

Samlingsspelistor

Dansbandsfavoriter
Kind mot kind
Senaste nytt
Bugga loss!
Dansbandsklassiker
Dansband gör covers
Mogen dans
100 Svensktoppsklassiker
Dansbandssommar
Dansbandscountry
Nya generationen
Dåtidens Folkets Park
Crusin'
Klassisk Foxtrot
Schlagerhitsen från Mellon
Artistspellistor

This is: Lasse Stefanz
This is: Arvingarna
This is: Streaplers
This is: Vikingarna
This is: Barbados
This is: Thorleifs
This is: Sten&Stanley
This is: Sven-Ingvars
This is: Flamingokvintetten
This is: Perikles
This is: Grönwalls
This is: Christer Sjögren
This is: Wizex
This is: Matz Bladhs
This is: Lotta Engberg

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter