Dessa dansband spelar på Liseberg säsongen 2017!

Våren och sommaren börjar närma sig med stormsteg och nu är programmet klart för danserna på Polketten och Liseberg klart. I Lisebergs hamnkvarter ligger den anrika dansbanan Polketten. Här har många av Sveriges bästa dansband bjudit upp till både modern dans och gammaldans. Har du två vänsterfötter? Ingen fara, på Polketten hittar du även populära danskurser i både bugg och salsa. Till Polketten kommer däremot gott om band som spelar upp till dans. Arvingarna, Streaplers, Barbados, BlackJack och Wizex, bara för att nämna några. Först ut är Flamingokvintetten som inleder danssommaren på Lisebergs premiärdag den 22 april.

Lasse Stefanz 50-årsjubilerar med exklusiv konsert på Stora Scenen den 5 juli! 
Den exklusiva jubileumskonserten bjuder på hits från ett halvt sekel – och kanske en och annan överraskning

Sommarens program på Polketten i korthet

  • 54 danskvällar, v 16-35
  • 11-dans, onsdagsförmiddagar v 21-32
  • Buggkurs med Lena Dansskola, måndagar v 23-32
  • Kurs i West Coast Swing med VästkustSwing och Vesterli & Co, tisdagar jämna veckor v 22-32
  • Salsakurs med Adrianas Danshus, söndagar v 22-32Dans för hela slanten

Man kan säga att Polketten startade 1925 men då på en helt annan dansbana som låg vid dåvarande Lillköping. Där huserade Folkdansgillet och gammeldansen blev snart en succé. Året därpå lät Liseberg uppföra Polketten, speciellt avsedd för just gammeldans. Från början hade dansbanan inget tak utan var helt enkelt dekorerad med björkris runtom. 

Redan från starten blev Polketten mycket folkkär och så har den förblivit. På den tiden kostade danspoletterna, som köptes i en liten kiosk, 10 öre och danserna var tre minuter långa. De populära Spelmanspojkarna som stod för musiken sju kvällar i veckan hade till och med ett timglas som de klockade längden på låtarna med.
 

Här kan ni ta del av vilka dansband som kommer till Liseberg under 2017!

Lisebergs pressfoto: Skoj att min tatuering fick medverka på ett hörn. / Christian på Dansbandssidan.com
Lisebergs pressfoto: Skoj att min tatuering fick medverka på ett hörn. / Christian på Dansbandssidan.com

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter