Fantastisk resefest med Tjörnarpsbuss på M/S Viking Cinderella!

igår den 15/3 blev jag som ensam ansvarig för hemsidan inbjuden för reportage om bussbolaget Tjörnarpsbuss. Namnet på denna resa var (Resefest 2017). När klockan slog 06.00 begav jag mig mot Lunds central där 1 av 3 bussar från Tjörnarpsbuss hämtade upp gäster. Man reser i bekväma bussar där reseledaren hela tiden höll spännande informationstal om olika sevärdheter och vad som komma skull under resan. När klockan slog 09.00 var det dax för frukost i Ljunby på cirka 45 minuter. Alltid gott med lite kaffe och tillbehör på morgonkvisten när man åker en längre bussfärd. Jag passade på att presentera mig ombord på en av bussarna under resan samt att jag tog en hel del bilder under resans gång som ni kan se längre ner på sidan. Resan gick smidigt och tiden gick helt enkelt väldigt fort. När nu klockan närmade dig 13.15 ankom vi till  Stavsjö Krog & Kafé och Presentbutik. Där fick man avnjuta en mycket god lunch, i mitt fall Schnitzel med stekt potatis, grönsaker samt bearnaisesås. En slät kopp kaffe fick man i sig innan färden rullade vidare mot huvudstaden Stockholm. Vi ankom Stockholm en bra stund innan vi skulle vara på plats vid terminalen och då erbjöd Tjörnarpsbuss en sightseeing i centrala Stockholm,väldigt intressant och informativt och en reseledare som guidade imponerande bra med en behaglig röst och en otrolig kunskap om Stockholm. Strax efter 16.00 parkerade dom 3 bussarna utanför Viking Line terminalen och det var så dax att bege sig mot vänthallen för att gå ombord på M/S Viking Cinderella 17.00. När alla hade fått en stunds avkoppling och gjort vid sig i hytterna så väntade en gemensam middag i buffé restauragen. Här måste jag säga att denna buffé har höjt sig väldigt mycket om man ser tillbaka på några år. Väldigt gott och mycket fräscht rakt igenom, samt att man höll det snyggt allteftersom nya gäster skulle ta mat. Underbart sällskap vid middagen och minst 10 av gästerna var följare av Dansbandssidan.com. Nu var det dax för mig att gå upp i hytten för att hämta kameran och bege mig mot Etagé (Nattklubben) där var det välkomstdrink och tal 19.45. Det bjöd på mousserande vin och underhållning från Viking Line under cirka 30-45 minuter. Detta kan ni även ta del av på bilderna nedanför. Ett otroligt varmt välkomnande av resebolaget Tjörnarpsbuss samt kryssningsvärden André Lindeberg. Klockan närmade sig 20.45 och nu var det fria aktiviteter för resenärerna. Denna kväll var det Donnez, Chiquita och Janssons Orkester som stod för musiken på 2 olika ställen ombord på fartyget. Banden gjorde det grymt bra och levererade fantastiskt fin dansmusik rakt igenom fram till klockan slog 01.30. Jag fick under resan diverse härliga gruppbilder på banden samt vanliga bilder som ni kan ta del av längre ner på sidan. En fantastisk kväll och underbara stämning. När klockan gick in sent på natten var det så dax att gå och lägga sig några timmar innan en god frukostbuffé väntade från 07.00. När man väl var fylld av energi så skulle ett informationsmöte hållas i Konferensen, där pratade Tjörnarpsbuss om sina olika resor samt hade dragningar på tävlingar som var på bussresan mot Stockholm. En glad vinnare fick bland annat vinna ett presentkort på 1500:-. Nu var det inte många timmar på på denna Resefest innan vi ankom Stockholm strax efter 15.00. Strålande solsken och en bussresa hem till Skåne väntade. Det blev 3 stopp på vägen hem med middag, kaffe och bensträckare. När klockan var strax efter 00.00 ankom vi Lund och en underbar Resefest med detta fantastiska bussbolag var över för denna gång. 


 

Jag vill som sista ord varmt rekomendera er att åka med Tjörnarpsbuss, dom erbjuder en mängd olika buss/flygresor över hela världen. Tack så hemskt mycket att jag fick följa med på denna resa för att göra ett reportage, samt tack till Tjörnarpsbuss för middag och resa. Tack även till Humle, samt Per Nyrberg (kryssningsvärdar) på M/S Viking Cinderella. / Christian på Dansbandssidan.com 


 

www.tjornarpsbuss.se

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter